Nour Said Belkasmi
Nour Said Belkasmi SMOR

Zorgen over toenemende discriminatie in Amersfoort

1 mei 2019 om 12:19 Nieuws Deel je nieuws

Afgelopen vrijdagavond 26 april heeft Stichting SMOR, een interactieve workshop gehouden over discriminatie en islamofobie in de Wijkcentrum de Groene Stee in Liendert (Wiekslag  92, te Amersfoort).

Aan de workshop hebben ongeveer 40 personen deelgenomen en het was voor vele een leerzame workshop. 

De reden dat Stichting SMOR deze onderwerpen graag bespreekbaar wil maken, is naar aanleiding van de vele incidenten die Stichting SMOR hebben bereikt via burgers. Vele burgers hebben vaak te kampen met discriminatie en islamofobie. In de meeste gevallen komen dit soort signalen dan terecht bij Stichting SMOR, omdat burgers niet goed weten hoe ze hiermee om moeten gaan na zo'n vervelende ervaring. Daarom heeft Stichting SMOR deze workshop georganiseerd, zodat burgers hier hun leringen uit kunnen halen (hoe om te gaan met discriminatie en islamofobie). 

In de workshop die door Art.1 Midden Nederland is georganiseerd,  is uitgebreid ingegaan op het onderwerp  discriminatie in het algemeen. 
Bestaand uit de volgende vragen: 
- Wat voor soorten discriminatie zijn er? 
- Waar kan het je overkomen? 
- Wat doet het met de mens? 
- Wat te doen als je er mee geconfronteerd wordt of als je het in je omgeving ziet gebeuren? 

Als afsluiting van de workshop werden er vele soorten casussen besproken en was er ruimte dat de deelnemers hun eigen ervaringen met elkaar konden delen. Wat opvallend is tijdens de workshop is dat 30 van de 40 deelnemers hebben zelf of van dichtbij iets meegemaakt met discriminatie en islamofobie en geen een van hun heeft een aangifte gedaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie