De groep atleten uit Colombia na de finish op het Eemplein in 2018.
De groep atleten uit Colombia na de finish op het Eemplein in 2018. Marathon Amersfoort

'De Marathon Amersfoort is een intense beleving'

25 april 2019 om 07:02 Sport

AMERSFOORT Het is alweer de negende editie van de Marathon Amersfoort. Op zondag 16 juni staat het Eemplein wederom vol met hardlopers én wandelaars, staan supporters te juichen langs de Amersfoortse singels en spelen drumbands en deejays hun grooves.

Hardlopen in Amersfoort moet een ervaring zijn om niet te vergeten, zegt voorzitter stichting Marathon Amersfoort, Jaco Uittenbogaard. ,,De terugkeer van grote groep Belgische atleten bevestigt onze uitgangspunten. De groep was hier twee jaar geleden ook al, toen twee atleten uit de groep ook nog op het podium belandden; Bart Bleyaert werd tweede op de halve en Johan Watthy derde op hele marathon."

SFEER Volgens de voorzitter van 'JC Aalter', Wim De Lannoy, telt zijn vereniging 150 leden, maar heeft het wel enkele toppers in huis. ,,Een van onze leden was enkele jaren geleden Belgisch kampioen op de 100 kilometer en een ander lid heeft eerder de Spartathlon uitgelopen, de loopwedstrijd over 240 kilometer." Volgens De Lannoy wordt er door zijn vereniging elk jaar een busreis georganiseerd naar een marathon. ,,Zelf hoop ik deze keer ook eens de binnenstad van Amersfoort te kunnen bekijken. Volgens mijn echtgenote is het daar erg gezellig." Op de vraag wat Amersfoort nu onderscheidt antwoordt De Lannoy: ,,Amersfoort is een intense beleving; de mensen onderweg zijn zó enthousiast! Ik heb in België veel marathons gelopen, maar de sfeer is er niks te vergelijken met die van jullie!"

De complimenten van De Lannoy doen de Amersfoortse voorzitter glimmen van trots. ,,Ik hoop dat de Belgen dit jaar bij ons weer net zulke goede ervaringen hebben", zegt Uittenbogaard. ,,Deze dikke veer van Wim De Lannoy bevestigt dat wij op de goede weg zijn. In de loop van de middag op zondag 16 juni nodig ik alle internationale hardlopers uit voor een bedankje en een drankje in Kadecafé. Vorig jaar was dit een bijzondere bijeenkomst, met onder meer een grote groep deelnemers uit Colombia."

FIT EN TEVREDEN Naast zijn tevredenheid over de belangstelling van internationale deelnemers voor zijn evenement is Uittenbogaard ook bijzonder blij met de steun van zijn partners. ,,Wij zien een samenwerking echt als een partnership, waarbij we een win-win proberen te bereiken. Straks verzorgt MSA bv voor ons weer de verzending van de duizenden gepersonaliseerde startnummers bijvoorbeeld. Echt klasse! Mooi om te zien is ook hoe betrokken onze nieuwe partner bij de MiniMarathons is: Ska Kinderopvang, samen met B.Slim. Medewerkers gezond en sportief houden is belangrijk bij de pittige werkzaamheden in de kinderopvang. Samen met FrieslandCampina hebben we apart klassement voor medewerkers op 16 juni. De Marathon wordt daar intern actief gepromoot. Fitte en tevreden medewerkers. Mooi dat we daar samen onze schouders onder kunnen zetten."

Meer op www.marathonamersfoort.nl.

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie