Kosmos, lichaam en ziel
Kosmos, lichaam en ziel Hildegard van Bingen

Tweeluik Hildegard van Bingen

29 maart 2019 om 11:45 lokaal Deel je nieuws

De Franse en Hilde Hof, een besloten tuin met een klassiek labyrint achter de St. Franciscus Xaverius, is vernoemd naar Franciscus van Assisi en Hildegrad van Bingen. Na een tweeluik over Fransciscus eerder dit voorjaar vindt in april de tweeluik over Hildegard plaats. Hildegard (1098-1179) leefde als kloosterling. Zij werd beroemd vanwege haar kennis van kruiden, haar bijzonder muziek en de boeken die zij heeft geschreven. Zij was abdis, profetes, mystica en zielenzorgster.

Op zondag 14 april om 13 uur allereerst een labyrintloop begeleid door Anita Groenendijk, labyrintwerker bij De Drie Gratiën. Na een korte introductie over Hildegard wordt vooral ingegaan op de miniaturen van haar visioenen. Deze visioenen laten een levendig beeld van God, mens en aarde zien. Door deze beelden mee te nemen in het labyrint is er de mogelijkheid deze niet alleen te begrijen, maar vooral ook om te ervaren. Wat zag Hildegard in deze beelden? Wat zeggen deze beelden mij anno 2019?

Op woensdag 24 april om 20 uur volgt de workshop over Hildegard verzorgt door Agnes Janmaat, sacred dance docente en psychosynthese trainer/coach.. Het leven en werk van Hildegard wordt tijdens deze workshop verder onderzocht door middel van tekst, meditatie en dans.  Het 'heilige groen' in de schepping, wat voor Hildegard zo belangrijk is, staat centraal op deze avond.

Locatie: Frans en Hilde Hof, achter de St. Franciscus Xaverius, 't Zand 29.
Data: zondag 14 april 13 - 15 uur en woensdag 24 april 20 - 22 uur.
Bijdrage per activiteit: €10 (een deel van de opbrengst is voor de Hof)
Info& aanmelden: info@fransenhilde.nl

Beide activiteiten zijn ook los van elkaar te volgen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie