Canto Ostinato de opening van een nieuw jaarlijks concert

16 februari 2019 om 13:13 lokaal Deel je nieuws

Op zondagmorgen 30 juni a.s. zal in Concordia-Hoogland het prachtige muziekstuk Canto Ostinato van de Nederlandse componist Simeon ten Holt uitgevoerd worden. Deze locatie is uitgekozen, omdat Concordia het Latijnse woord voor "eendracht", letterlijk "met (een) hart" betekent. Hoe toepasselijk is het om dit muziekstuk, dat je hart en ziel raakt, hier uit te voeren. Het is misschien een start van een jaarlijks terugkerend lunchconcert.

Het onsterfelijke werk Canto Ostinato

Het muziekstuk is een tonale compositie van variabele lengte voor toetsinstrumenten van de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012).Het stuk werd gecomponeerd tussen 1973 en 1976 onder de naam Perpetuum. Een paar maanden voor de eerste uitvoering werd de titel Canto Ostinato gekozen. Canto (cantate) verwijst naar de melodie of een kort muzikaal motief; Ostinato verwijst naar herhaling. De première van het stuk werd uitgevoerd op 25 april 1979 in de Ruïnekerk te Bergen (Noord-Holland) en dit jaar is het 40 jaar geleden dat dit onsterfelijke werk precies 40 jaar geleden in première ging. Voor de uitvoering van dit stuk hebben we aan de bekende Amersfoortse pianist Frank Oppedijk gevraagd om samen met 3 andere pianisten dit 1½ uur durende muziekstuk in de Langenoord zaal uit te voeren. Dit wordt dan afgesloten met een bijzondere passende lunch. Dit concert wordt mogelijk gemaakt door Concordia-Hoogland, Ondernemersvereniging Hoogland en Verhoog Muziek uit Nijkerk.

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor dit concert begint 1 april a.s. en in de Hooglandercourant van de maand Maart zal de kaartprijs (incl. en excl. Lunch) bekend gemaakt worden. Als de voorverkoop dan voortvarend verloopt dan ziet het er naar uit dat er nog een tweede concert komt op dezelfde dag!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie