Matchpoint en Rabobank Amersfoort Eemland trekken samen op

13 februari 2019 om 12:12 Nieuws Deel je nieuws

Rabobank Amersfoort Eemland heeft recent haar ‘founderschap’ van Matchpoint  officieel voor drie jaar afgesloten. De bereidheid tot commitment is groot bij beide partijen en zij kijken uit naar een succesvolle samenwerking waarbinnen nieuwe, innovatieve projecten zullen worden gerealiseerd.

Matchpoint Zinvol zaken doen zet zich in voor maatschappelijke thema’s in Amersfoort en omgeving. In samenwerking met haar brede netwerk van bedrijven, onderwijsinstellingen en het maatschappelijk veld worden verschillende projecten hiervoor opgezet. Met het project Keibewust033 wil Matchpoint de Amersfoortse samenleving inspireren en aanspreken op het verantwoord gebruiken van voedsel en  het terugbrengen van verspilling. Rabobank adopteert dit maatschappelijke project en sluit daarmee heel mooi aan bij haar coöperatief gedachtengoed Growing a better world together

Directeur Stichting Matchpoint Carin Kampman geeft aan: ‘Rabobank Amersfoort Eemland is een betrokken partij waar we al vaker mee hebben samengewerkt, maar wij zijn nu ontzettend blij met de bank als een van de partners en ik kijk uit naar onze samenwerking.’

Samen optrekken voor jongeren.
Naast initiatieven vanuit Keibewust033 zullen Rabobank en Matchpoint ook de samenwerking intensiveren om jongeren verder te helpen in hun ontwikkeling.

Binnen de werkgroep Onderwijs & Arbeidsmarkt van Matchpoint zal Rabobank haar kennis en middelen inzetten om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren. Rabobank en Matchpoint zien de samenwerking als een mooie manier om elkaar te versterken. Directievoorzitter Rabobank Amersfoort Eemland Denise Notenboom licht toe: ‘Beide organisaties ondersteunen verschillende doelstellingen, maar we trekken waar mogelijk samen op, onder meer bij het bereiken van jongeren. 

Tegengaan van voedselverspilling.
In de afgelopen periode hebben Rabobank en Matchpoint verschillende activiteiten samen opgepakt. De Masterchef Hoogland 2018 kookcompetitie is daar een goed voorbeeld van. Met dit initiatief van Keibewust033, konden aanwezigen ontdekken hoe ze voedselverspilling kunnen tegengaan en waar deelnemers aan de competitie uitgedaagd werden om met verrassende ingrediënten heerlijke gerechten te maken. Rabobank Amersfoort Eemland introduceert binnenkort ook een App, waarin horeca, supermarkten en consumenten samenkomen om voedselverspilling tegen te gaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie