Topsport in Amersfoort: hoe is de stand van zaken?

6 februari 2019 om 15:37 Sport/sport Deel je nieuws

Hoe is de huidige stand van zaken.
We blikken eerst even terug ; nu alweer 2 jaar gelden

Sportdebat "Topsport in Amersfoort"
6 februari 2017

AMERSFOORT - André Cats, de nieuwe Technisch Directeur KNZB was op 13 januari 2017 op werkbezoek in het Sportfondsenbad te Amersfoort.
Daar volgde hij de verrichtingen van het Paralympisch Team onder leiding van de door hem aangestelde bondscoach Sander Nijhuis. Wij bespraken zijn ervaringen na 70 dagen Technisch Directeur.

KNZB en Sportcomplex Amerena
Wat het beleidsplan van de per 1 november 2017 aangestelde Technisch Directeur van de KNZB, voor zwemmend Nederland zal betekenen, was de leidraad voor het gesprek met Fred Stam.
Sportcomplex Amerena en in het bijzonder de zwemaccommodaties, kwamen ook aan de de orde. Met de uitspraak "Topzwemmen moet verder professionaliseren" met daarin opgesloten dat wil de jeugd nog internationaal aanhaken op (senioren)nivo, dan is een dubbele trainingsarbeid (tot wel 20 uur per week) een must.
Voor meer informatie bekijk dan de video

Amersfoort 
KNZB heeft zich uitgesproken zich in te zetten voor TOPSPORT: dat houdt in meedoen met de toptien van de wereld. Of Amersfoortse sportverenigingen hierbij willen/kunnen aansluiten is nog maar de vraag.

De gemeente Amersfoort streeft momenteel breedtesport na, gebonden door de lopende sportnota dat tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen in 2018, geldt.
Op onze uitnodiging, begin november 2016, om op camera uitleg te geven over de voortgang in de gemeentelijke plannen in samenhang met de Amersfoortse sportverenigingen, nam de Sportwethouder van Amersfoort, een afwachtende houding in. Na diverse herinneringen tot ver in december 2016, liet de Sportwethouder de geboden kans onbenut.

En dat alles in relatie tot de nieuwbouw van het Sportcomplex Amerena.

De Amersfoortse Sport Federatie (ASF), de koepelorganisatie voor de ca. 120 Amersfoortse sportverenigingen liet ons weten, dat ASF geen verenigingen binnen Amersfoort bekend is, die Topsport nastreven cq. beoefenen. Wel is ASF onlangs gestart met een notitie “Topsport”, waarvan de eerste resultaten in maart-april 2017 het licht zullen zien.

VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=nCdyV0JqiDo&t=346s

WORDT VERVOLGD ...

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie