Filmprogramma De Lieve Vrouw tot en met 13 februari

5 februari 2019 om 11:48 lokaal Deel je nieuws

PREMIÈRES

HET WONDER VAN LE PETIT PRINCE
Regie: Marjoleine Boonstra
Na de Bijbel is ‘Le Petit Prince’ het meest vertaalde boek ter wereld; het verscheen in meer dan 375 talen. Kunstenaar en filmmaker Marjoleine Boonstra bezoekt de vertalers van dit kleine meesterwerk.

AT ETERNITY’S GATE
Regie: Julian Schnabel
Regisseur Julian Schnabel verkent de worsteling van Van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar. Willem Dafoe won voor zijn overtuigende rol de award voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië.

UN AMOUR IMPOSSIBLE
Regie: Catherine Corsini
In het Frankrijk van de jaren ‘50 raakt Rachel zwanger van Philippe. Pas na tien jaar wil hij zijn dochter erkennen en opvoeden. Dat heeft ingrijpende gevolgen. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Christine Angot.

MAYA: DE HONINGSPELEN (AL)
Regie: Noel Cleary, Sergio Delfino
Het vrolijke en nieuwsgierige bijtje Maya beleeft met Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes een spannend avontuur. Ze zetten alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen.

SPECIALS

VIVA L'ITALIA
ZA 9 FEB 12:50 UUR
DE TOORTS: LA VITA BELLA DI CASPAR VAN WITTEL 
In het buitenland wordt hij in één adem genoemd met o.a. Rembrandt en Vermeer. Maar in Nederland is de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1652) nauwelijks bekend. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

THE ROYAL OPERA
DI 12 FEB 12:00 UUR
LA TRAVIATA - ENCORE
Richard Eyres oogstrelende enscenering biedt de perfecte setting voor Verdi’s opera over een courtisane die alles opoffert voor de liefde. Met onder meer Plácido Domingo.

MOVIES THAT MATTER
MA 11 FEB 19:15 UUR
WELCOME TO SODOM 
Waar blijft je weggegooide telefoon of computer als je een nieuwe hebt gekocht? Deze prachtig geschoten docu vertelt de persoonlijke verhalen van verschillende mensen die in Ghana op een gigantische stortplaats voor elektronisch afval wonen.
> Engels ondertiteld

THE BEST OF IDFA 2018 ON TOUR
DI 12 FEB VANAF 12:30 UUR
LOS REYES, DON’T BE A DICK ABOUT IT, DE MAN DIE ACHTER DE HORIZON KEEK EN ISLAND OF THE HUNGRY GHOSTS
Wij serveren een selectie van vier van de mooiste, door jury en publiek gewaardeerde, hoopvolle en inspirerende IDFA documentaires. Ook te boeken als luncharrangement. Laat je verrassen!

Bekijk het hele filmprogramma op www.lievevrouw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie