Ook individueel succes ZV Hoogland op ONMK 2019 (video)

30 januari 2019 om 18:33 Sport/sport Deel je nieuws

Van donderdag 24 tot en met zondag 27 januari 2019 vonden de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen kortebaan, plaats in Zwolle in zwembad ”De Vrolijkheid”.
De Masters van de jonge zwemvereniging Hoogland uit Amersfoort, getraind door Joke Kwakkel, kwamen op de individuele nummers uit met 9 vrouwen en 7 mannen. De estafetteteams, als sterk collectief maakten hun faam waar en behaalden onder meer twee nationale titels, waarvan 1 met een Nationaal Masters Record.

De organisatie van het ONMK 2019 is mede in handen van de ZV Swol 1894. Dit evenement is één van de activiteiten dat de 125 jarige zwemvereniging dit jaar organiseert binnen haar 125 jarig jubileum.

Enkele resultaten ZV Hoogland

Naast het genoemde estafettesucces was er ook individueel succes.
Zwemmaster Erik Smink uitkomend in de categorie 45+, mocht zich op zijn specialiteit de rugslag, na een uitstekend uitgevoerde race op de50m, Nederlands Masterskampioen noemen.
Zijn tijd 34.83 was net boven zijn persoonlijk record.

De 22 jarige Jamilla van Veen, de runner-up bij de senioren van ZV Hoogland kwam ook uit bij dit Masters kampioenschap.
Ondanks enig “ongemak” kwam zij tot een goede individuele eindscore:
4x goud
2x zilver
1x brons

Video
https://www.youtube.com/watch?v=92sc5CO1b_o

Een compilatie van de verrichtingen van Zwemvereniging Hoogland op het ONMK 2019 is binnenkort ook te zien via Omroep EVA TV, de lokale radio- en tv zender voor Amersfoort en Leusden, binnen haar reguliere uitzendprogrammering. Deze publieke omroepzender maakt deel uit van de Eemland1 organisatie.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie