Afbeelding
Stichting Marathon Amersfoort

Vijfde editie van marathon tussen Amersfoort en Utrecht

22 januari 2019 om 06:26 Sport/sport

AMERSFOORT Een groep mannen en vrouwen vertrekt zondag 27 januari klokslag 09.00 uur van het Lieve Vrouwekerkhof in Amersfoort voor de speciale 'trainingsmarathon', georganiseerd door de Stichting Marathon Amersfoort. Met het luiden van een bel zal de Amersfoortse wethouder Hans Buijtelaar het startsein geven voor deze vijfde editie van de loop tussen Amersfoort en Utrecht. Het kleinschalige maar zeer populaire evenement is volgens de organiserende stichting de 'meest exclusieve loop van het jaar'. 

De exclusiviteit is volgens de organisatie te wijten aan de beperking van het aantal deelnemers. ,,Er kunnen maximaal zo'n honderd lopers meedoen'', zegt organisator Mik Borsten. ,,Het is geen wedstrijd, we houden ons aan de verkeersregels." Ook deze keer was de animo volgens hem bijzonder groot en de startlijst in no-time gevuld. ,,De afstand tussen de Amersfoortse 'Lange Jan' en de Utrechtse Dom is exact 21 kilometer", zegt Mik Borsten. ,,Hardlopers die van Utrecht weer terug lopen naar Amersfoort leggen hiermee precies 42 kilometer af. Een volle marathon dus." 

De 'trainingsmarathon' symboliseert de sportieve verbinding tussen de beide steden en vormt de start van het voorjaarsprogramma van de Marathon Amersfoort. Deelnemers aan de trainingsmarathon kunnen 21 of 42 kilometer lopen. Rond 11.15 uur vertrekken de deelnemers van het Utrechtse Domplein richting Amersfoort voor de laatste 21 kilometer. Naar verwachting arriveren de eerste lopers weer in Amersfoort rond 12.30 uur. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie