Afbeelding
SmartFunding

SmartFunding biedt MKB mogelijkheden voor financiering

15 januari 2019 om 15:24 Nieuws

AMERSFOORT Vanaf deze maand gaat SmartFunding van start in groeiregio Amersfoort met het aanbieden van alle financieringsvormen aan het MKB. Bedrijven uit het midden-en kleinbedrijf (mkb) zijn steeds vaker aangewezen op alternatieve financiering, onder meer omdat banken terughoudender zijn met het geven van krediet.

De Amersfoortse financieringsexpert van SmartFunding, Peter Rietman, stelt dat de rol van banken de laatste jaren is veranderd. ,,Ondernemers die hun ideeën en ambitie willen verwezenlijken, vinden het steeds lastiger financiering te krijgen. Een deel van het probleem is dat banken en ondernemers elkaars taal niet spreken en een financieringsaanvraag een ingewikkeld proces kan zijn. Dankzij onze achtergrond in ondernemen kunnen wij een brugfunctie vervullen. Wij helpen de ondernemer een overtuigende business case en een financieel plan voor de aanvraag te maken."

Nieuwe en strengere bankeisen hebben er bovendien voor gezorgd dat banken minder risico kunnen nemen. Stapelfinanciering, waarbij naast bijvoorbeeld een bankkrediet andere financieringsvormen worden ingezet, is daardoor populairder geworden. ,,Er zullen mogelijk dus andere investeerders gezocht moeten worden. SmartFunding heeft precies het landelijk netwerk om dat te doen. Onze experts kunnen een breed palet van financieringsvormen aanboren", aldus Rietman.

COMPLEX ,,Doordat er meerdere vormen van alternatieve financiering bestaan, is het voor veel ondernemers best complexe materie, zeker als er een mix van verschillende leningen afgesloten moet worden. MKB-ondernemers die de financiering niet kunnen rondkrijgen, zetten hun groeiplannen noodgedwongen in de ijskast en laten kansen onbenut. Een onafhankelijke gids die zijn weg goed weet te vinden in bank- en alternatieve kredieten biedt dan veel voordelen.''

Uiteindelijk wordt dan in overleg met de ondernemer de juiste financieringsmix gevonden. Rietman: ,,De kracht van SmartFunding is dat we onafhankelijk zijn. We gaan voor de ondernemer de discussie aan met financiers en hebben daarbij één belang: dat van die ondernemer."

Rietman meent dat de dienstverlening van SmartFunding goed aansluit op de uitdagingen in de regio Amersfoort, waar bedrijven met veel groeiambitie zijn gevestigd: ,,Denk aan bedrijven in de IT, transport, maar ook hoofdkantoren van grote bedrijven. Een heel interessante en centrale regio. "

Meer informatie op smartfunding.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie