Burgemeester Lucas Bolsius kwam ook langs in de wijk.
Burgemeester Lucas Bolsius kwam ook langs in de wijk. BDUmedia

Buurtvaders De Koppel tevreden over feestnacht

2 januari 2019 om 13:14 lokaal

AMERSFOORT Met een grote glimlach kijken buurtvaders uit de wijk De Koppel terug op Oud en Nieuw. Er waren geen grote ongeregeldheden en dat komt mede door het vele investeren van deze vrijwilligers. ,,We hebben bewezen dat dit wél een goede wijk is."

Jeroen van der Veer

Hij is door de lange nacht nu wel wat verkouden, maar dat maakt Nour Said Belkasmi niets uit. Oud en Nieuw werd in de Koppel er een zoals het hoorde te zijn; amper tot geen akkefietjes, veel gelach en mooi vuurwerk. Slechts een incident was er te betreuren: een politiehelm werd gestolen en in brand gezet.

Dat het voor de rest vlekkeloos verliep, heeft te maken met de inzet van veertien buurtvaders. ,,We spreken nu over de feestavond, maar ver daarvoor zijn we al begonnen met de voorbereiding. Jongeren aanspreken, praten met ouders en actief bezig zijn in de wijk. Dit alles heeft blijkbaar geholpen."

Door ongeregeldheden van een paar jaar geleden ligt de wijk tijdens de jaarwisseling continu onder een vergrootglas. Mede daarom liepen buurtvaders rond om de controle te houden. Met succes, zegt Belkasmi: ,,Het is een leuk feest geworden. De jongeren hebben respect en begrip voor ons en wij voor hen. Die wisselwerking was goed."

,,Nu moeten we doorpakken", vult Belkasmi nog wel aan. ,,Ik heb het gevoel dat er tijdens Oud en Nieuw alleen naar De Koppel wordt gekeken, maar daarna niet meer. De bewoners hier wonen in een verouderde wijk, die een opknapbeurt verdiend. Hopelijk gebeurt dat nu ook."

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie