Zomertijd in de winter: dan zie je dit om 10 uur 's morgens.
Zomertijd in de winter: dan zie je dit om 10 uur 's morgens. Harry van Reeken

Wintertijd bestaat niet

20 december 2018 om 11:53 lokaal Deel je nieuws

Nu de discussie over of we nu 'wintertijd' of 'zomertijd' gaan gebruiken als de standaardtijd weer is opgelaaid, leek het me handig om een Robs Nieuwsbrief Special hierover te maken. In de hoop dat er minder onzin rondgaat over onze tijd. En vergis me niet: tijd is een ingewikkeld, bijna ongrijpbaar fenomeen.

Eén ding is zeker: er bestaat geen ‘winterTIJD’ als officiële tijd!
We hebben onze Tijd: Midden-Europese Tijd (MET) en Midden-Europese Zomertijd (MEZT).

Blunder
Het enorme gekluns van het bureau Motivaction, dat in opdracht van Binnenlandse Zaken onderzocht welke Tijd het publiek wil en waarbij erg onhandig werd gerommeld met de... Tijd, toont dat maar weer eens aan.

Ook weer een typerend falen van de overheid natuurlijk: ingewikkelde zaken overlaten aan mensen die niet deskundig zijn! Het zal de laagste 'bieder' geweest zijn.

Het zou goed geweest zijn als ze iemand met astronomische kennis hadden aangesteld om in elk geval de informatie over Tijd correct te hebben. En dat kan gemakkelijk: Nederland staat in de Top-3 van de beste astronomie in de wereld! Keus genoeg dus.

En mij hadden ze ook kunnen vragen...

Nieuwsbrief Special
Ik heb een korte Robs Nieuwsbrief Special gemaakt over de tijd die wij gebruiken, om de zin en onzin over tijd op een rijtje te zetten. Ik hoop hiermee bij te dragen aan een  discussie over dit lastige onderwerp met de echte feiten.

Je vind die Special op www.walrecht.nl.

MET of MEZT? Ik zou zeggen: GMT! De nieuwsbrief vertelt waarom ik dat vind.

Met vriendelijke sterrengroet,
Rob Walrecht

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie