Madeleen IJsselmuiden zingt 6 januari in De Observant
Madeleen IJsselmuiden zingt 6 januari in De Observant Observant

Ontbijt met opera in De Observant

19 december 2018 om 11:37 lokaal Deel je nieuws

Begin het nieuwe jaar met een ontbijtconcert in De Observant. Op zondag 6 januari  zingt mezzo-sopraan Madeleen IJsselmuiden diverse liederen uit de opera. Ze wordt daarbij begeleid door pianiste Flora Lanz. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, biedt het duo een gevarieerd programma van bekende en minder bekende werken uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Madeleen IJsselmuiden studeerde zang aan de conservatoria van Amsterdam en  Rotterdam o.a. bij Margreet Honig en Maria Acda. Later behaalde zij een Master in Music in Londen aan de Guildhall school of Music and Drama.  Madeleen maakte daarna deel uit van de internationale Vlaamse Operastudio te Gent. Naast het zingen van oratorium- en kamermuziek is Madeleen vooral actief als operazangeres. Agelopen jaren was zij verschillende malen als soliste te gast bij Opera Gelderland Oost  en vertolkte zij  daar o.a. de rol van Orphee in Orfeo ed Euridice van Gluck en de rol van Carmen in de gelijknamige opera van Bizet.

Flora (Floor) Lanz  studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem. Zij gaf vele kamermuziekconcerten, o.m. met leden van Het Gelders Orkest en vormt al vele jaren een vast duo met haar echtgenoot, violist/altvolist Wout van Ettinger. Flora heeft zich ontwikkeld tot een veelgevraagd begeleidster van vooral zangers. Ze werkte onder meer met Charlotte Margiono, Arnold Bezuyen, Ivan Rebrov, Marco Bakker  en meer recent met  de Roemeense tenor Constantin Nica en de Zwitserse bariton Bruno von Nunlist.

Praktische informatie
Datum: zondag 6 januari 2019
Tijd: 9.30 - 11.00 uur 
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)
Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda

De ontbijtconcerten in de Observant  zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie