Zaanstad, 12-09-2018. Beeld uit de voorstelling “Driving Miss Daisey” met Anne Wil Blankers ,Edwin Jonker en Iwan Walhain. Regie Agaath Witteman.
Zaanstad, 12-09-2018. Beeld uit de voorstelling “Driving Miss Daisey” met Anne Wil Blankers ,Edwin Jonker en Iwan Walhain. Regie Agaath Witteman. Leo van Velzen

Driving Miss Daisy in Flint

20 december 2018 om 09:44 Uit-cultuur/nieuws

FLINT Wanneer de Joodse weduwe Daisy Werthan (Anne Wil Blankers) haar auto total loss rijdt, huurt haar zoon Hoke Colburn (Edwin Jonkers) in als chauffeur. Tot afgrijzen van zijn moeder, die niet zit te wachten op iemand met een andere huidskleur en ander geloof.

Het bekroonde 'Driving Miss Daisy' van Alfred Uhry vertelt het hartverwarmende verhaal van de ontluikende vriendschap tussen Daisy en Hoke. In het zuiden van de Verenigde Staten, in de jaren vijftig en zestig van het toneel van rassenrellen, proberen ze hun weg te vinden. Voor het eerst opgevoerd in Nederland.

'Driving Miss Daisy is op 21 december te zien in Flint. Kaarten bestellen kan via www.flint.nl of telefonisch via de kassa op telefoonnummer 033 4229 229.

Annemarie Degens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie