De Notenkraker
De Notenkraker Wim Lansen

Begin Kerst in Flint met de balletklassieker ‘De Notenkraker (6+)’

17 december 2018 om 09:25 Sport/sport Deel je nieuws

Geen ballet dat het kerstgevoel zo in zich draagt als ‘De Notenkraker’. Tijdens kerstavond op maandag 24 december is deze balletvoorstelling te zien in Flint. Het ultieme kerstballet met muziek van Tsjaikovski. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook voor de ouderen die normaal niet naar ballet gaan. Om samen te genieten met de hele familie!

Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan brengt voor de klassieker ‘De Notenkraker (6+)’ fabuleuze dansers, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee, om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. Op de prachtige muziek van Tsjaikovski creëerde heht superduo een werk vol spectaculaire pas de deux en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.

De voorstelling speelt zich af op kerstavond bij de familie Stahlbaum. Clara krijggt als cadeau een pop, een zogenoemde notenkraker, die ’s nachts in haar droom verandert in een knappe prins. Hij neemt Clara mee naar een wonderbaarlijke sprookjeswereld en trekt met t zijn leger van tinnen soldaatjes ten strijde tegen een valse muizenkoning. Na de overwinning trekken Clara en de prins naar hun g gedroomde snoepgoedrijk. Hun avontuurlijke reis zorgt als altijd voor een magische avond voor jong én oud!

Kaarten
De laatste kaarten voor ‘De Notenkraker’ zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie