Afbeelding
Bianca van der Linden-Snel

Kinderen de baas in de keuken

13 december 2018 om 11:05 lokaal

NIEUWLAND Het Wij-atelier is dé huiskamer voor alle bewoners van Nieuwland. In de smaakvol ingerichte ruimte vinden vele leuke activiteiten plaats georganiseerd voor en door de wijk. Zo is het kinderrestaurant één van de zeer succesvolle wijkinitiatieven. Kinderen zijn namelijk de baas in dit restaurant. Samen koken en eten, het zorgt voor mooie verbindingen in de wijk.

Bianca van der Linden-Snel

Elke laatste woensdag van de maand is het feest voor de kinderen in Nieuwland. Dan mogen zij een keer de baas zijn in de keuken. De kinderen, in de leeftijd van vier tot twaalf jaar, gaan onder toezicht van één van de ouders, zelf aan de slag in de keuken. De kinderen kunnen zo zelf hun (groot)ouders uitnodigen voor een eigengemaakt diner. Door kerst is het kinderrestaurant nu een week eerder op woensdag 19 december. Het thema zal zijn; zelf pizza's maken op de pizzarette. Jumbo Nieuwland sponsort het initiatief waardoor deelname voor een kleine bijdrage mogelijk is.

Diana Visser is van jongs af aan een groot kookfanaat: ,,Naast dat ik het heerlijk vind om te koken ben ik gek op kinderen. Samen met Jan Huurdeman ben ik dit initiatief een aantal maanden geleden gestart. Het is een groot succes! Kinderen mogen zelf de verse groenten snijden en het gerecht bereiden. Bakken en experimenteren, ze vinden het geweldig. Uiteraard onder het toezicht oog van een ouder. Je merkt dat kinderen op deze manier zelfs onbekende ingrediënten gaan proeven. Ze serveren zelf het eten aan hun ouders. Aan de lange tafel genieten we dan met zijn allen van een heerlijke maaltijd. Doordat het Wij-atelier laagdrempelig is, voelt het een beetje als 'thuis' uit eten gaan. Elke maand is er een ander thema. Zo hebben we al een keer hamburgers en taco's gemaakt. Meedoen? Er is beperkt ruimte dus geef je ruim van te voren op via diana@jadivisser.nl."

VERBINDEN Taco van der Plaats is samen met zijn vrouw, zoon en dochter voor het eerst aangeschoven:,,Door samen aan tafel te eten komen de gesprekken op gang. Zo praat je eens met mensen die je weleens hebt gezien maar nog nooit hebt gesproken. Het is erg leuk omdat de kinderen erbij betrokken worden". Veronique Meeler schoof in eerste instantie aan voor haar zoon:,,Omdat hij niet in Nieuwland op school zit leek het mij fijn voor hem om zo kinderen uit de wijk te leren kennen. Maar ik vind het zelf ook erg gezellig". Zo ontdekte Guney Coskun dat er nog een kindje was die op de Professor Groenschool zat: ,,Jesse en ik zitten op dezelfde school. Ik vind het erg gezellig. Het toetje was een ijsje, dat vond ik het lekkerst."

JONGEREN Op woensdag 16 januari start Diana Visser als proef met het jongerenrestaurant. ,,Jongeren vanaf 12 jaar kan ik meer uitdagen op kookgebied. We starten in januari met de kookworkshop 'zelf verse pasta en pastasaus maken'. Geef je op, er is plek voor maximaal acht kinderen. Ik heb ontzettend veel zin om mijn kennis te delen met jeugdige kookfanaten."

Meer op www.wijzijnnieuwland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie