Henny A.J. Kreeft
Henny A.J. Kreeft Henny A.J. Kreeft

Station niet gebouwd op groei

11 december 2018 om 15:13 lokaal Deel je nieuws

Volgens een artikel op De Stad Amersfoort zou het station Amersfoort te krap zijn voor de te verwachte reizigersgroei, aldus uit een rapport van Rover. Nu schijnen meerdere stations niet helemaal gebouwd te zijn op de vele gebruikers van het Openbaar Vervoer, en ja daar hoort ook Amersfoort bij,  en de overheid maar mensen proberen in het OV te krijgen.

 

Het station Amersfoort is een belangrijk knooppunt tussen de Randstad en het oosten van het land, alleen is het station niet helemaal efficiënt gebouwd. Ga nu eens uit van een persoon die minder goed te voet is of gebruik moet maken van een rollator of rolstoel, dan is men aangewezen op een lift, die bijna helemaal aan het einde van het perron staat, vooral voor perron 1 / 2. Tevens staat deze lift ook nog op het randje van het perron, kom je de lift uit, sta je bijna op de rails, maar het ergste is dat de lift heel erg ver weg ligt van een stilstaande trein en dan moet je met moeite deze nog eens proberen te halen.

Een opvallende kleinigheid is als men gaat zoeken op de site van de NS naar een plattegrond waarop de liften genoemd zouden moeten staat: helaas is er maar één te ontdekken en dat is aan de overkant van de vertrekhal, bij de uitgang aan het Piet Mondriaanplein, dus niet naar een perron toe. Foutje of staat er niet alles op?  

 

Natuurlijk zouden roltrappen en trappen wat breder kunnen, maar dat betekent voor Amersfoort dat de perrons breder uitgevoerd zouden moeten worden en daar is op dit moment geen of nauwelijks ruimte voor. Zou een oplossing zijn dat bepaalde hogesnelheidstreinen om Amersfoort heen geleid zouden kunnen worden?

 

Echter belangrijk is dat de herkenbaarheid en de bereikbaarheid van de perrons wat duidelijker zouden worden, liefst nog de trappen, roltrappen en liften in het midden van een perron, daar er meestal een a- en b-kant aan een perron beschikbaar is, waar treinen kunnen en zullen vertrekken. Indien de trappen, roltrappen en liften in het midden zouden staan, hoeft men niet zover te lopen, zeker niet met een rollator of rolstoel.

 

Misschien een idee voor de volgende verbouwing.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie