Afbeelding
BDUmedia

Park Schothorst opnieuw onder de loep

5 december 2018 om 12:19 lokaal

AMERSFOORT Meer surveillance door de politie, vaker handhaving in het gebied en beter licht door vrijstaande lantaarnpalen; dit zijn de maatregelen die de gemeente Amersfoort gaat nemen om het veiligheidsgevoel rondom Park Schothorst te verhogen. Ondanks dat cijfers aantonen dat het gebied rondom de Hoolesteeg niet 'gevaarlijker' is dan andere plekken in de stad, wordt er toch actie ondernomen. ,,We moeten het gevoel van onze inwoners serieus nemen."

Jeroen van der Veer

Waar het gevoel van onveiligheid vandaan komt, is moeilijk te benoemen. Ook Kees Kraanen kan zijn vinger er moeilijk op leggen, al wil hij er wel graag mee aan de slag. De VVD-wethouder heeft Handhaving in zijn portefeuille en is dan ook betrokken bij deze casus. ,,Ikzelf vind het een prima gebied, maar je hoort toch dat anderen daar anders over denken. Dat gevoel moet je serieus nemen en proberen weg te nemen."

STADIONLAMPEN Een rondvraag in de wijk leert dat omwonenden het gebied wel wat donker vinden, maar op dit moment weinig tot geen overlast ervaren. De Hoolesteeg en het Enkeerpad liggen naast een groot boos en is voor auto's niet bereikbaar. De wegen worden in de avonduren veelal gebruikt door inwoners van Amersfoort die van Kattenbroek/Vathorst naar het centrum en weer terug gaan.

In het verleden zijn hier enkele misdrijven geweest, maar volgens Kraanen is dat niet meer dan op andere plekken in de stad. ,,Als er iets gebeurt, is het veiligheidsgevoel direct voor een half jaar verpest. Dat is begrijpbaar. In het verleden is gesproken over camera's, maar dat is geen optie. Dan moet je of stadionlampen erbij zetten omdat het anders te donker is voor goed beeld, of je moet continu een persoon hebben die de beelden bekijkt."

SNOEIEN Mede daarom is in samenspraak met de politie en gemeente besloten meer te surveilleren in de gebieden rondom de Hoolesteeg en het Enkeerpad. ,,Daarnaast halen we flink wat bossage weg. Takken kunnen wel eens voor de lampen gaan hangen en die verwijderen wij. Dat houd ik goed in de gaten", benadrukt Kraanen.

DRUGSDEALEN Ook de naastgelegen voetbalvereniging VVZA heeft geen verontrustende signalen opgevangen van de leden. Voorzitter Piet Beltman: ,,We werken goed samen met de politie en wij zien ze regelmatig langsrijden. Wij hebben wel aangekaart dat we de bossages gesnoeid wilden hebben en dat is dan ook direct gebeurd." Toch is er nog wel een aandachtspuntje op de parkeerplaats. Daar zijn -vooral in de avonduren- regelmatig auto's te zien. ,,De welbekende dealertjes", denkt Beltman.

Dit probleem is ook bij de gemeente bekend, vertelt Kraanen. ,,Wij weten er van en willen ook dat dit stopt. Het nadeel hiervan is wel; je hebt een heterdaadje nodig. Daarom zal ook de politie dit meenemen in hun surveillance."

VEILIGHEID VERHOOGD Medio najaar zullen de bomen langs het fietspad worden gesnoeid. Dit zorgt ervoor dat de verlichting effectiever is en de veiligheid wordt verhoogd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie