Afbeelding
ANP Foto

Studenten debatteren over diversiteit in de stad

4 december 2018 om 14:15 lokaal

AMERSFOORT Studenten van MBO Amersfoort gaan maandag 10 december met elkaar in debat in Pathé Amersfoort. Het onderwerp is 'harmonie en diversiteit in de school, de wijk en de stad' en het doel is op zoek gaan naar verbinding met de wijk en de stad, om discriminatie tegen te gaan.

Het debat wordt gehouden van 10.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur en er zullen ongeveer tweehonderd studenten aanwezig zijn. Aan tafel gaan ook andere deskundigen, zoals het bestuur van de stad en van MBO Amersfoort, docenten, politie en jongeren. Mohamed El Bachiri, schrijver van het boek 'Een Jihad van Liefde', is ook aanwezig. 

VOORBEREIDING Het debat is een initiatief van Werkgroep Multicultureel Vakmanschap van MBO Amersfoort en IDEA (de Internationale Educatieve Debat Vereniging) en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Amersfoort en Europe for Citizens. Voorafgaand aan het debat heeft IDEA docenten van MBO Amersfoort drie dagen getraind. Zij kregen training in thema's als harmonie en diversiteit in de klas. Daar gingen de docenten in de klas mee aan de slag.

Voorafgaand aan het debat op 10 december bereiden de studenten zich met hiervoor speciaal ontwikkelde lesmaterialen voor op thema's, stellingen en vragen die naar voren komen.

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie