Afbeelding
Lipari

Nieuwe dichtbundel Ali Serik

4 december 2018 om 06:10 lokaal

AMERSFOORT Ali Serik uit Amersfoort heeft een nieuwe dichtbundel gemaakt. De titel van de bundel is 'De stem die baart'. 

,,De Turks Nederlandse Ali Serik uit Amersfoort schrijft zijn poëzie zo beeldend dat het soms akelig is'', schrijft uitgeverij Lipari in een persbericht. ,,Voordat de echte bedoeling doordringt tot de lezer heeft deze laatste al een verhoogde bloeddruk. De titels spreken voor zich: 'de man die zijn been troost', 'vissen vliegen over de kade' en 'ik ben de terrorist'. Deze laatste over vooroordelen die een Turks Nederlandse man in Nederland ervaart.''

De bundel wordt uitgegeven door de kleine uitgeverij Lipari uit Utrecht. De uitgeverij bestaat dit jaar 10 jaar en geeft dichters een kans door te breken. Voor de omslagen van de dichtbundels krijgen jonge kunstenaars een opdracht. Ongesubsidieerd. Het kunstwerk van 'De stem die baart' is van Coby Schot.

Het eerste exemplaar van de dichtbundel van Ali Serik wordt op 16 december om 14.30 uur overhandigd aan collega dichter Ingmar Heytze in de bibliotheek van Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie