Afbeelding
Lex van Lieshout

Maatregelen gevraagd tegen overlast verwarde personen

3 december 2018 om 11:07 lokaal

AMERSFOORT Omdat de gemeente een regierol heeft in de aanpak van overlast door mensen met verward gedrag, vragen acht Amersfoortse partijen het college om een meldpunt voor woonoverlast op te zetten. Een groep bewoners van een flat aan de Paladijnenweg vertelde onlangs in de Amersfoortse raadszaal over de overlast die zij ervaren.

De indieners van deze motie willen bovendien dat wooncorporaties bij het toewijzen van een sociale huurwoning een bepaling opnemen dat tot ontbinding van het contract kan worden overgegaan als er sprake is van overlast voor omwonenden.

,,Bij huisuitzettingen van zorgmijders, verslaafden of psychiatrische patiënten moet worden gezorgd voor adequate opvang in een andere instelling. De lokale partijen verzoeken het college bovendien deze doelgroep bij voorkeur te plaatsen via directe bemiddeling in woningen die in een goede omgeving staan, zoals zorgwoningen op het terrein van Zon en Schild of in sterke wijken, zodat de zware last om buurtbewoner te zijn van een overlast gevende huurder niet altijd gedragen hoeft
te worden door bewoners van sociale huurwoningen. De partijen willen tot slot elk jaar op de hoogte gehouden worden van het aantal meldingen van woonoverlast en vervolgacties.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie