Recycle Sint ruilmarkt.
Recycle Sint ruilmarkt. recyclesint.org

Dit is er de komende tijd te doen in de stad

28 november 2018 om 13:03 Uit-cultuur/nieuws

AMERSFOORT De Stad Amersfoort plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

28 november 2018

Amersfoort

[Recycle Sint
[18:30 Bruispad 2
De Recycle Sint ruilmarkt: hoe je van jouw Sinterklaasinkopen een duurzaam en slim feestje maakt. 'Waarom zou je elk jaar iets nieuws kopen als je ook kunt ruilen?

[Tao Hands Informatie avond
[19:00 Nijverheidsweg-Noord 123-127
Kom naar de Tao Hands Informatie avond in het Master Sha Tao Center en leer hoe je healing kunt geven voor je gezondheid, relaties, financiën, bedrijf en spirituele ontwikkeling. De entree is gratis.

[Proeflessen YogaDance
[19:00 Muurhuizen 42
Liefhebbers zijn vanaf 19.00 uur welkom voor een proefles.

[Ouderworkshop Studiekring
[19:30 Utrechtseweg 50
Huiswerk hoort bij het voortgezet onderwijs. Maar niet iedere leerling heeft de juiste aanpak direct onder de knie. Als ouder wil je je kind graag helpen, maar wat je niet wilt is dat de goedbedoelde hulp ontaardt in een dagelijks terugkerende ruzie over huiswerk. Met de workshop 'Helpen met Huiswerk' wil Studiekring handvatten bieden voor een effectieve begeleiding thuis. Deelname is gratis na inschrijving via www.studiekring.nl/workshop.

[Epilepsie Café Amersfoort e.o.
[19:30 Weberstraat 2
Voor mensen met epilepsie, hun naasten en andere belangstellenden. Locatie is Wijkcentrum Het Klokhuis. Inloop is vanaf 19:00 en de toegang is gratis. Meer informatie: www.epilepsievereniging.nl/activiteiten

29 november 2018

Hoogland

[Digitaal Hulpplein in Dorpshuis de Neng
[10:00 Engweg 7
Vrijwilligers staan klaar voor gratis hulp en advies op digitaal gebied. Denk eraan dat in sommige gevallen inlognaam en wachtwoord nodig is.

Amersfoort

[Facebook en privacy in het Eemhuis
[10:00 Eemplein 71
Ghislaine Cals, social media coach en trainer bij Cals Media, vertelt hoe je zelf invloed kunt uitoefenen op welke gegevens van je online verzameld worden door Facebook.

[Open-Deur-Donderdag Coaching
[14:00 Darthuizerberg 71
Kom langs met vragen over doelen, mindset, keuzes maken, jezelf zijn, carrière, stress, burn-out, positiviteit.. alles kan. Tussen 14.00 en 16.00 uur heb ik (Bianca, Lifecoach) de mogelijkheid om twintig minuten met je te sparren, gratis en vrijblijvend. Stuur om zeker te zijn van een plekje een mail op info@biancawieman.com

[Gratis proefles zenmeditatie
[17:45 Vlasakkerweg 50
Vaak is het druk in ons hoofd. We maken ons zorgen of we voelen ons stuurloos. Zenmeditatie helpt. Zen helpt je op te merken wat er gaande is, dit te begrijpen en, daardoor, te veranderen. Dat brengt rust, veerkracht en ontspanning. In de eerste week van december starten er weer Introductiecursussen. Op 24 en 29 november zijn er gratis proeflessen. Zie ook www.zen.nl/amersfoort

[Gratis Gezondheidsavond
[19:00 Nijverheidsweg-Noord 123-127
Gratis Gezondheidsavond voor ziel, geest en lichaam. Introductie en demonstraties. Last van stress, pijn of andere fysieke ongemakken? Heb je een ernstige of chronische aandoening? Voel je je depressief of ga je door rouwverwerking heen? Zoek je naar een oplossing voor je gezondheid, relaties, werk of andere levensthema's? Kom dan op donderdagavond naar het Master Sha Tao Center. Op deze avond kan men ervaren wat soul healing en Tao Chang healing is. Entree is vrij. Deze gratis healingavond vindt iedere donderdagavond van 19.00 – 21.00 uur plaats. Raadpleeg de website voor actuele informatie en eventuele veranderingen. Informatie: http://soulfulnessnederland.nl, 085 - 0645 812 of info.NL@drsha.com

[Alzheimer Café: Rouw en verlies
[19:30 Weberstraat 2
Het Alzheimer Café is voor mensen met dementie, degenen die bij hen betrokken zijn en een ieder die affiniteit en/of belangstelling heeft met of voor het onderwerp.

30 november 2018

Amersfoort

[Mind-Walk
[10:00 Schothorsterlaan 21
Zin om je te ontspannen en op te laden? Wandel mee met aandacht, iedereen kan meedoen. Tijd: 10.00 tot 11.30 uur. De kosten zijn 6,00 euro per keer. Info en opgave: inekevanderaalst@gmail.com of 06 - 18865594.

[Open dag ECR Boldershof
[10:30 Boldershof 2
Open dag bij woonzorgvoorziening ECR Boldershof tussen 10.30 en 15.00 uur. Bezoekers krijgen een rondleiding langs de verschillende appartementen en zorghotelstudio's met uitleg over de woon- en zorgmogelijkheden. Ook kan men een kijkje nemen bij de dagbesteding. Deze is toegankelijk voor zowel bewoners als voor ouderen die niet op ECR Boldershof wonen.

[Schrijven zonder zelfcensuur
[14:00 Heiligenbergerweg 144
Je leven in woorden vatten. Schrijven zonder zelfcensuur. Houd je van taal? Wil je rechtstreeks vanuit je hart schrijven? Kies de woorden, die uitdrukken wat je werkelijk voelt. Je gaat naar huis met een persoonlijk gedicht en een verrassende ervaring. Deelname 30,00 euro Graag opgave vooraf: info@moeiteloosmantelzorgen.nl Waar: Cultuurboerderij De Nieuwe Erven

[Hartekreten
[20:00 Leusderweg 110
Vrouwenkoor Mevrouw de Vries geeft een hartverwarmend concert waarbij verschillende favorieten van het koor gezongen worden zoals The Rose, Gabriella's Song en de Libertango en ander repertoire wat bestaat uit zowel volksliederen als pop en klassieke muziek. Een zeer gevarieerd programma.

[Beleef 'Levensloop' bij Nieuwe Erven
[20:00 Heiligenbergerweg 144
Een theatervoorstelling over verleden, heden, toekomst en hoe deze elkaar beïnvloeden. Levensloop is een voorstelling over vroeger, nu en later. Een wandelvoorstelling vol muziek, beelden en verhalen. Reserveer via www.nieuweerven.nl/winkel

1 december 2018

Amersfoort

[Stijldansen voor (echt)paren
[19:00 Homerusstraat 2
Dansschool Parmentier houdt een proefles stijldansen voor volwassenen. Deze kennismakingsles is voor (echt)paren, die willen beginnen met dansen.

2 december 2018

Amersfoort

[Filosoferen over actuele vragen
[9:30 Hof 14
Tijdens dit gesprek op zondagmorgen gaat men met Vragend Wijs filosoferen over een actueel onderwerp. Samen met andere geïnteresseerden is er tijd om na te denken over de zaken of gebeurtenissen waar je je betrokken bij voelt.

[In stille aandacht in het VlinderHuys
[10:30 Barchman Wuytierslaan 51
Een uurtje inkeer, mijmeren en stilte. Met aandacht voor jouw innerlijke wereld in verstilde verbinding met elkaar. Een moment van rust, inspiratie en stil staan bij het leven dat zoveel facetten en diepgang kent. Je bent van harte welkom! Aanmelden: niet nodig Bijdrage: 5,00 euro.www.hetvlinderhuys.nl en www.elsdenouter.nl

Hoogland

[Sinterklaasvoorstelling in de poppenkast
[15:00 Griendwerkerstraat 52
Sint in Het Poezenhuis. Poppentheater Jodokus speelt een Sinterklaasvoorstelling. Speciaal voor kinderen vanaf 3 tot 100 jaar. Foei...Broertje poes wil alle cadeautjes afpakken… als dat maar goed komt.
Een vrolijke voorstelling met poppen en liedjes op de knusse Poppenzolder van het theater.

7 december 2018

Amersfoort

[Vriendenconcert Amersfoorts Jeugd Orkest
[20:00 Hof 1
In de Sint-Joriskerk treedt het Amersfoorts Jeugd Orkest (AJO) onder leiding van Rolf Buijs op. Dit grote orkest van talentvolle jongeren voert werken uit van Von Weber, Mahler, Tchaikovsky en Saint-Saëns. Het is het jaarlijkse concert van de Stichting Vrienden van de Sint-Joriskerk en voor iedereen toegankelijk. Kaarten 20,00 euro inclusief consumptie in de pauze en na afloop, tot 18 jaar gratis toegang. Verkrijgbaar 's avonds aan de kerk, die om 19.15 uur open gaat.

[Keltisch kerstconcert met band 'Celtish'
[20:00 Kosmonaut 2
Een avond in muzikale Keltische kerstsferen. Nigel Cameron en Julie Cameron-Hall komen met hun band 'Celtish' naar Nederland. Deze Iers/Engelse formatie creëert Keltische klanken en neemt luisteraars mee naar de "Sound of Emerald Island." Tijdens dit concert komen er bekende kerstliederen voorbij, maar ook een aantal nieuwe liedjes. Het concert is gratis. Wel graag aanmelden via deze website https://www.eventbrite.nl/e/tickets-keltisch-kerstconcert-met-de-band-celtish-

Jolanda Woltjer
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie