Burgemeester en wethouders bezoeken campus ROC Midden Nederland

14 november 2018 om 09:49 Nieuws

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius en de wethouders van  Amersfoort bezochten dinsdag 13 november de Campus van ROC Midden Nederland in Amersfoort. Een bezoek waarbij een aantal thema's werd  doorgenomen maar waar vooral werd kennisgemaakt met studenten.

De drie Amersfoortse directeuren; Ebby Pelsma, Jan Nieuwenhuizen, Eric Holtman en CvB bestuurslid Kees Rutten gingen tijdens een lunch in gesprek met de wethouders en burgemeester. Kees Rutten startte de bijeenkomst door in zijn welkomstwoord de koppeling te leggen tussen het coalitieakkoord en de plannen van ROC Midden Nederland. Daarna kwam het gesprek op gang over de thema's: Amersfoort als onderwijsstad, aansluiting onderwijsarbeidsmarkt en de Hoef.

Studenten Luuk Stadman Robaard en Jordi van de Visch deden mee met dit gesprek. Zij zijn beiden lid van de Centrale Studentenraad. 

Na dit officiële gedeelte stonden er tientallen studenten klaar om de burgemeester en wethouders te ontvangen. De studenten van het Welzijn, Sport, Media, ICT Design, Business Administration, Bouw Interieur, Tech, Gezondheidszorg College en de opleiding Servicemedewerker vertelden iets over hun projecten, stage of school. De studenten spraken met veel trots en kregen veel vragen waar ze enthousiast antwoord op konden geven. Robots, hololenzen, de aanwezigheid van stagebedrijven en mooie presentaties versterkten hun verhaal.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie