Amersfoortse Roos van Leeuwen op “driesprong” in carrière (video)

9 november 2018 om 14:12 Sport/sport Deel je nieuws

Bron De Stentor
(Ingekort)

“Dalfsen-handbalster Van Leeuwen moet egoïstischer zijn” zo kopte De Stentor vandaag op haar sportpagina.
De Amersfoortse Roos van Leeuwen werd in 2015 aangemeld als talent (bij het Amersfoortse Sportgala) maar werd toen direct al genomineerd(?) tot sportvouw staat op een driesprong in haar sportcarrière; bekijk de video.

De handbalsters van Dalfsen beleven een belabberde seizoenstart. En dan wacht zaterdag ook nog eens de topper tegen VOC. Toch houdt ervaren speelster Roos van Leeuwen vertrouwen in haar ploeg.

Van Leeuwen (21) is bezig aan haar zevende seizoen in Dalfsen. Ze verdiende met de club vier landstitels, vier bekers en vijf supercups en was ooit de jongste doelpuntenmaker in de voorronde van de Champions League. Die prijzen lijken nu verder weg dan ooit.

Weggezakt

Dalfsen verloor vier van de eerste zeven competitiewedstrijden en is weggezakt naar de zesde plaats. ,,Het is wennen, ja. Ik denk dat ik nog niet eerder zo veel heb verloren als nu, vooral niet in het begin van het seizoen. Het zit diep, ik vraag me wel eens af hoe we dit weer recht gaan zetten.''

Teleurgesteld

Toch heeft Van Leeuwen het plezier in het spelletje niet verloren. ,,Ik ben nog altijd trots dat ik een Dalfsen-speelster ben. Ik ben tegelijkertijd ook heel teleurgesteld over de laatste wedstrijden. Toch is er altijd een goede sfeer in het team en is het onderling gezellig.”

Coach Monique Tijsterman gaf vorige week aan dat de ervaren speelsters zich in de zware tijden meer moeten laten gelden. Van Leeuwen is het daar deels mee eens. 

Verantwoordelijkheid

Van Leeuwen realiseert zich ook dat ze egoïstischer moet zijn in de aanval. ,,Ik schiet gewoon te weinig, ik ben daarin niet genoeg met mezelf bezig. '

Ambitie

De ambitie om naar het buitenland te gaan - zoals dat met veel teamgenoten is gebeurd - heeft de speelster uit Amersfoort niet per se. ,,Ik ben daar de laatste tijd over aan het nadenken. Aanvallend ben ik niet stabiel genoeg, verdedigend wel.”

,,Als er iets moois voorbij komt, doe ik het. Maar ik ga niet specifiek op zoek naar een club. Ik weet wel dat het bij Dalfsen op een gegeven moment genoeg is geweest voor mij. De keuze te stoppen hangt ook af van welke speelsters na dit seizoen weggaan en welke coach voor de groep staat.”

Videolinkhttps://www.youtube.com/watch?v=x0X9hCdzW8M

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie