Afbeelding
Techniek Eemland

HAVO-leerlingen Eemland maken kennis met techniek

26 oktober 2018 om 12:01 Nieuws

AMERSFOORT HAVO leerlingen uit Eemland maken in de week van maandag 12 tot vrijdag 16 november kennis met de mogelijkheden van leren en werken in de techniek. De sector techniek heeft nu en in de toekomst behoefte aan goed opgeleide vakmensen.

Stichting TechNet Eemland organiseert de HAVO Techniek Experience. Ruim 220 tweede- en derdejaars HAVO-leerlingen brengen een bezoek aan een technisch bedrijf. Hier volgen zij een interactief programma.

Deelnemende bedrijven in de regio Eemland zijn Heinen en Hopman, Damen Dredging Equipment, Elma BV, High Voltage Engineering Europa BV, Bloemendal Bouw, Bakker Bedrijfswagens, voestalpine Automotive Components, ITEQ, Hegeman Bouw & Infra, Lomans Totaalinstallateur, Unica, Meander Medisch Centrum.

Naast een rondleiding door het bedrijf, gaan zij actief in gesprek met medewerkers van het bedrijf in de vorm van een interview. Ook gaan zij zelf aan de slag in een workshop. Hier ervaren zij de toepassingen van techniek én worden zij uitgedaagd met eigen oplossingen te komen.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie