Huub Stapel in King Lear
Huub Stapel in King Lear Stephan Vanfleteren

Sterrencast omringt Huub Stapel in King Lear in Flint

19 oktober 2018 om 12:45 lokaal Deel je nieuws

Hoofdrolspeler Huub Stapel wordt in King Lear, van Toneelgroep Maastricht, omringd met een sterrencast bestaande uit o.a. Wilfried de Jong en Porgy Franssen. Regisseur Servé Hermans vond dat het tijd werd dat Stapel in een stuk van Shakespeare ging spelen. King Lear is op woensdag 31 oktober te zien in Flint.
 
Na zijn veelgeprezen, muzikale versie van Othello (2015) brengt regisseur Servé Hermans opnieuw een klassieker van Shakespeare naar het theater. Toneelgroep Maastricht regisseert iedere twee jaar een Shakespeare. Hermans koos voor King Lear vanwege zijn fascinatie voor het thema vadermoord. Daarnaast wilde hij graag weer samenwerken met Huub Stapel: “Na onze succesvolle samenwerking bij Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal heb ik Huub voorgesteld om King Lear te spelen. In zijn lange carrière heeft hij nooit eerder in een stuk van Shakespeare gespeeld. Ik vond het tijd worden.”
Hoofdrolspeler Huub Stapel wordt in King Lear omringd met een sterrencast bestaande uit Wilfried de Jong, Dirk Roofthooft, Porgy Franssen, Sylvia Poorta, Hans Trentelman en vele anderen.

Over King Lear
De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters Goneril, Regan en Cordelia. Om beurten vraagt hij hun hoeveel ze van hem houden. Maar Cordelia heeft een geweten. Ze weigert de vleierij van haar oudere zussen te overtreffen en uitgerekend zij, de oogappel van haar vader, wordt verstoten. Parallel aan dit verhaal spelen de intriges tussen Gloucester en zijn zonen Edmund en Edgar. King Lear staat bol van gekonkel en verraad binnen families, van onrecht en verderf, van doortrapte intriges, maar zeker ook van klaterende taal.

Kaarten
Kaarten voor Flint zijn 24 uur per dag op www.flint.nl te bestellen. Telefonisch bestellen kan bij het bespreekbureau. Het bespreekbureau is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tel. 033 4 229 229.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie