Afbeelding
MBO Amersfoort

MBO Amersfoort organiseert triatlon in Leusden

30 september 2018 om 06:00 lokaal

AMERSFOORT Het MBO Amersfoort gaat een minitriatlon organiseren voor kinderen van groep 6,7 en 8 op basisscholen in Leusden. Op donderdag 4 oktober klinkt het startschot van de triatlon waarbij de deelnemers een totale afstand van 6150 meter gaan afleggen.

Het evenement is een onderdeel van het vak Burgerschap. ,,Dit jaar is besloten om het over een andere boeg te gooien: minder boeken en meer praktijk. Omdat kinderen meer moeten bewegen en we hier twee goede doelen kunnen steunen, werd het plan voor de MINI-triatlon geboren", aldus MBO Amersfoort. 

SPONSOREN Deelnemers kunnen zich voor de triatlon laten sponsoren en meer dan 250 kinderen hebben zich al aangemeld. De opbrengst gaat naar Vrienden van het Meander en KiKa.

FINISH De leerlingen zullen net zoals bij een echte triatlon gaan zwemmen, fietsen en hardlopen. De finish is bij voetbalvereniging Roda '46 in Leusden.

HOOFDPRIJS Ook zijn er prijzen te winnen. Er is op elk onderdeel een trofee voor zowel een jongen als een meisje. Wie als klas de snelste tijd weet neer te zetten wint de hoofdprijs: een wisselbokaal en pannenkoeken eten bij pannenkoekenboerderij Hakhorst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie