Online Geldplannen voor inwoners van Amersfoort

28 september 2018 om 12:04 lokaal Deel je nieuws

Stap voor stap de financiën op een rij zetten en (nog) beter regelen. Inwoners van Amersfoort en Leusden doen dat sinds kort gewoon thuis vanuit de luie stoel; met de Geldplannen van het Nibud. Het Geldloket Amersfoort stelt de online tools beschikbaar via haar website geldloket.nl.

De Geldplannen werden ontwikkeld door het Nibud in samenwerking met partners en experts, waaronder de Vereniging Eigen Huis en het Trimbos-instituut. De online tools maken deel uit van het Startpunt Geldzaken. Onlangs heeft het Geldloket, onderdeel van Stadsring51, zich hierbij aangesloten.

Gratis en anoniem
Met de tools kunnen inwoners gratis en volledig anoniem zelf een Geldplan opstellen, dat past bij de eigen situatie. Via de website www.geldoket.nl/geldplannen zijn er vijf Geldplannen beschikbaar:

Beter rondkomen, voor wie niet elke maand geld opzij kan zetten;
Sparen, aflossen of beleggen, voor wie met regelmaat geld overhoudt;
Studie (klein)kinderen; wat levert sparen of beleggen op?
Bijna 18; weet wat je moet regelen als je 18 wordt;
Rondkomen met kinderen;  wat voor regelingen zijn er om beter rond te komen?

Directeur Dick van Maanen van Stadsring51: ‘Met de Geldplannen neem je op een eenvoudige manier je eigen geldzaken onder de loep. Na het invullen weet je precies hoe het ervoor staat. Je krijgt inzicht en concrete handvatten om je financiën beter te regelen. Dit maakt de Geldplannen een mooie aanvulling op de dienstverlening van het Geldloket.’

Gratis financiële sparringpartner
Het Geldloket helpt mensen om grip te houden op hun geld door financiële vragen te beantwoorden. Amersfoorters en Leusdenaren kunnen hiervoor gratis terecht bij het Geldloket. Zij kunnen een afspraak maken bij het fysieke loket aan de Van Persijnstraat 21, of stellen hun vragen anoniem via de chatfunctie op de website.

Met deze laagdrempelige aanpak wil Geldloket Amersfoort problematische schulden voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie