Ontbijtconcert met Lorena García Fernández  en Yaroslav Kolpakov
Ontbijtconcert met Lorena García Fernández en Yaroslav Kolpakov Observant

Ontbijtconcert met Lorena Garcia Fernandez en Yaroslav Kolpakov

21 september 2018 om 09:35 lokaal Deel je nieuws

Op zondagochtend 7 oktober a.s. spelen altvioliste Lorena García Fernández  en pianist Yaroslav Kolpakov in De Observant. Terwijl het publiek geniet van een uitgebreid ontbijtbuffet, brengen de jonge musici een gevarieerd programma van bekende en minder bekende werken uit de geschiedenis van de klassieke muziek.

Lorena García Fernández  en Yaroslav Kolpakov leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.  Zij vormen sinds 2017 een duo en  treden op in binnen- en buitenland.
Lorena (Spanje, 1990) had op haar achtste haar eerste altvioolles aan het conservatorium ‘Manuel Quiroga’ in Pontevedra. Zij studeerde aan het conservatorium in Utrecht  bij Mikhail Zemtsov  en volgde haar master in Zwolle bij Julia Dinerstein.
Yaroslav (Rusland,1989) begon op vierjarige leeftijd piano te spelen. Zijn eerste docent was zijn grootvader, Vladimir Kolpakov. Van 2009 tot 2013 studeerde Yaroslav aan het Prins-Claus-Conservatorium in Groningen bij Tamara Poddnubaya en Paul Komen.  In 2013 volgde hij zijn master in Zwolle bij Frank Peters. 
Op zondag 7 oktober 2018 speelt het duo o.a. werken van  Paul Hindemith en Robert Schumann.

Praktische informatie
Datum: zondag 7 oktober
Tijd: 9.30 - 11.00 uur 
Plaats: Stadscafé De Observant, Stadhuisplein 7, Amersfoort
Kosten: € 14,95 p.p. (ontbijt inclusief live klassieke muziek)
Kaarten verkrijgbaar via: www.observant.nl/cultuur-agenda

De ontbijtconcerten in de Observant  zijn een initiatief van Joyce de la Croix in samenwerking met De Observant. Doel van het project is op een ontspannen en laagdrempelige manier klassieke muziek aanbieden aan een breed publiek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie