Politie zoekt tipgevers in Amersfoortse oplichtingszaak

19 september 2018 om 17:10 lokaal

AMERSFOORT De politie vraagt door middel van een uitzending van Bureau Hengeveld aandacht voor een oplichtingszaak in Amersfoort.


Een man uit Amersfoort ontdekt dat er vreemde dingen zijn gebeurd op zijn bankrekening. Er is meer dan 800 euro van zijn rekening afgeschreven. Daarnaast is zijn rekening ook gebruikt voor oplichting via een advertentie op internet. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. 

Het gebeurt eind juni 2018. De oplichters bieden via een internetsite kaarten aan voor dancefestival Defqon. De geïnteresseerden maken geld over naar de rekening van de Amersfoorter, maar ontvingen vervolgens geen kaarten. Op een nog onduidelijke manier hebben de oplichters de bankpas van de Amersfoorter in hun bezit gekregen. Zodra de kaartkopers het geld hadden overgemaakt, haalden de oplichters het bedrag van de rekening. Beide verdachten zijn te zien op bewakingsbeelden van de bank als ze het geld opnemen.

Hoe de verdachten aan de pas gekomen zijn is onbekend. De Amersfoorter heeft zijn bankpas gewoon in bezit en heeft niet opgemerkt dat hij zijn pas kwijt is geweest. Naast de bedragen van de festivalkaarten hebben de verdachten ook 800 euro van de spaarrekening van de Amersfoorter gestolen. Bekijk de video om te zien hoe de verdachten eruit zien.

Tipgevers kunnen zich melden via de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070.

Bron video: Bureau Hengeveld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie