Team bestaande uit: Natasja Verhoef, Rima van Paridon, Desiree Bakker, Kimberley van Ravenswaaij, Jet van Deijk, Sabrina IJsenbout, Jonna Wiertsema en Wendy IJsenbout eigen archief

ZPC Amersfoort synchroonzwemsters winnen driemaal zilver op EK

10 september 2018 om 14:22 Sport/sport Deel je nieuws

Van 2 t/m 9 september vond in Kamnik Slovenië het EK Master Synchroonzwemmen plaats. Via ZPC Amersfoort kwamen er onder leiding van coach Nancy de Graaff 2 solisten een duet en een groep uit voor Nederland. In de categorie 60-69 kwam soliste Edith Otten uit. Edith heeft op het EK een prachtige solo gezwommen, waardoor ze een zilveren medaille mee naar huis wist te nemen. In de categorie 25-29 stond Kimberley van Ravenswaaij op dinsdag 3 september op het technische onderdeel op de 6e plaats. Na een goede uitvoering op zaterdag 8 september wist zij met haar vrije uitvoering een plek te stijgen en behaalde zij met haar solo een mooie 5e plek. Ook kwam er dit jaar een duet uit van ZPC Amersfoort in de categorie 40-49. Het duet gezwommen door Wendy en Sabrina IJsenbout had een debuut op het buitenlandse toernooi. De dames wisten in hun categorie ook een zilveren medaille mee naar huis te nemen.

Op het onderdeel team kwam de Amersfoortse vereniging uit in de categorie 35-49 met de zwemsters; Natasja Verhoef, Wendy IJsenbout, Sabrina IJsenbout, Kimberley van Ravenswaaij, Desiree Bakker, Rima van Paridon, Jonna Wiertsema en Jet van Deijk. Na een jaar hard trainen was het zover en werden de kunsten vertoont om de muziek stukken “Rio” en “Bailar”. Op vrijdag 8 september werd duidelijk dat ook de groep een zilveren medaille mee naar huis zou nemen.

De Masters van ZPC Amersfoort kijken terug op een zeer geslaagde week en zullen na een korte vakantie stop op 29 september weer starten aan het nieuwe seizoen.