Edo Kuipers is er trots op dat De Faam weer meetelt.
Edo Kuipers is er trots op dat De Faam weer meetelt. Bianca van der Linden-Snel

De Faam, terug op de (menu)kaart

12 september 2018 om 17:31 Nieuws

HOOGLAND De Faam is al tweehonderd jaar een begrip in Hoogland. De Faam is alweer vijf jaar in handen van Edo Kuipers, horecaondernemer in hart en nieren. De Faam stond al bekend als een gezellig café met zaalverhuur voor feesten en partijen. Nu staat de Faam ook weer op de kaart als dé plek voor lunch en diner.

Bianca van der Linden-Snel

,,Vijf jaar, dat is een mooi moment om terug te kijken", zo begint Edo Kuipers. In september 2013, na een verbouwing, was de heropening van de Faam. De Faam was al tweehonderd jaar een belangrijke spil, op een prachtige locatie, in het dorp en kent een rijke historie. Het was een eer om de Faam voort te zetten. Ik ben zelf ook opgegroeid in een klein dorp en versta het dorpse leven. De gezelligheid, het ons kent ons gevoel, de mensen die elkaar groeten. Hoogland heeft een groot verenigingsleven met vele actieve vrijwilligers, dat is mooi. Vanaf het begin ondersteun ik dat. En nu zijn wij alweer vijf jaar verder, een mooi moment. Dat gaan we vieren na de dorpsfeesten in september."

RESTAURANT ,,Ik heb een fantastische club mensen om mij heen, dat moet echt gezegd worden. Een groot compliment voor mijn team, een bedrijf runnen, dan kun je echt niet alleen. Onze gasten gaven ons het vertrouwen en kwamen terug. Ons restaurant is in de loop der jaren geliefd geworden. Er zijn omwonenden die zelfs meerdere malen per week bij ons komen eten, dat zie ik als een groot compliment. Het interieur heeft een huiselijk en gezellig dorps karakter. We bieden a la carte lunch en diner tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Mooie gerechten met goede ingrediënten, duurzame vis en eerlijk vlees. De kaart wisselt per seizoen, zo zijn er nu mosselen en straks is er weer wild. Ons personeel is super gemotiveerd en zorgt altijd voor de zorg en aandacht aan tafel. Boven verwachting presteren, zodat gasten weggaan met het 'wow' gevoel, dat is onze missie. Daarnaast verhuren wij gezellige ruimtes voor vergaderingen, feesten of partijen. Daarin kunnen wij altijd maatwerk verzorgen" legt Kuipers uit.

ACTIVITEITEN In de Faam zijn regelmatig activiteiten, te vinden op de facebookpagina. De Faam is ook dé plek waar vele verenigingen in het dorp elkaar vinden. Zo speelt de biljartvereniging er wedstrijden en kampioenschappen. En op 20 oktober is er weer het Keeztoernooi. Eten, drinken, kletsen en het Keezspel spelen met na afloop de muziek van een plaatselijke dj. Ook organiseren Theo Polman, Menno Volmer en Edo Kuipers maandelijks een inspiratieborrel voor ondernemers onder de naam 'De Stamtafel'. Jong Hoogland en de Lions Hoogland vergaderen in de Faam en na jaren van afwezigheid heeft ook carnavalsverenging 'De Hooge Narren' de Faam weer gevonden. ,,Wij tellen weer mee en daar zijn we trots op. We hebben de Hooglanders weer gevonden en zij ons" zo sluit Kuipers af.

a        [De Faam, Hamseweg 5, 3828AA Hoogland, www.defaam.nl, 033-4801213, info@defaam.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie