Kliniek Dident neemt patiënten met angst voor de tandarts altijd serieus.
Kliniek Dident neemt patiënten met angst voor de tandarts altijd serieus. Arjan Klaver

Nieuwe (angst)tandarts

12 september 2018 om 17:31 Nieuws

AMERSFOORT Kliniek Dident neemt angst voor de tandarts serieus. De medewerkers zijn gewend om patiënten met angst te behandelen. Het tandheelkundig team neemt de tijd, vertelt exact wat ze doen, werkt vlot, laat patiënten niet onnodig wachten en voert niet meer behandelingen uit dan nodig.

,,Bij Dident bent u zelf de baas en u bepaalt wat en óf we wat gaan doen", opent manager Manon Koelewijn. ,,Hierdoor kan de angst in veel gevallen overwonnen worden. Onze tandartsen, zowel mannelijke als vrouwelijke, mondhygiënisten en tandartsassistentes zijn uitgekozen vanwege hun vaardigheid en hoge mate van zorgzaamheid. Ze luisteren naar u om te begrijpen wat u nodig heeft en ze zullen de tijd nemen om u uit te leggen wat er gebeurt."

ANGST Dident heeft meer kwaliteiten. De ambiance in de wachtkamer van Dident straalt een en al ontspanning uit. Een verademing, evenals het gesprek met manager Koelewijn. Allereerst vertelt ze met veel trots dat de praktijk is uitgebreid met een nieuwe tandarts: Fred Lont. ,,Hij heeft ruim twintig jaar ervaring meegenomen vanuit Zandvoort. Hij is een allrounder. Ondanks dat tandarts Lont nog maar kort in Amersfoort woont, is hij nu al een kei in de omgang met en de behandeling van angstpatiënten. De patiënt heeft altijd de regie. We geven over het algemeen verdovingen die minder pijnlijk zijn. Als een behandeling iets te heftig wordt, lassen we een pauze om weer te ontspannen. Uiteraard verstaan we met de nodige empathie ons tandheelkundig vak. Bovendien stellen we voor elke discipline hoge kwaliteitseisen."

BIOLOGISCH ,,Ook biedt de praktijk biologische behandelingen. Denk daarbij aan het verwijderen van oude amalgaamvullingen met een speciale afzuigmethode en het aanbrengen van witte composietvullingen. In dit kader kunnen we ook verdovingen geven die aan biologische eisen voldoet. De inwerking ervan duurt iets langer dan de reguliere verdoving. Maar dat is dan ook het enige verschil."

ESTHETISCH ,,Verder zijn we gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde, met name composietfacings. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein dat op de tand wordt geplakt. Een composietfacing wordt in veel gevallen ook nog vergoed door de verzekering. Maar onder esthetische tandheelkunde, kunnen we ook behandelingen uitvoeren als het gaat om orthodontie, gebitssanering, bleekbehandelingen en totale gebitsrenovatie. Wij kunnen ook met laser behandelen, waarmee je in sommige gevallen gaatjes kan laseren in plaats van boren. Tot slot hebben we uiteraard een mondhygiënist en preventieassistenten die zich richten op preventie en mondverzorging, om zo tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen én te bestrijden. De mondhygiënist kan ook advies geven over mondhygiënemaatregelen. Kortom, alle disciplines zijn hier onder één dak geplaatst."

a        [Dident, Vondellaan 10, 3818 WP Amersfoort, Tel: 033-4650712, administratie@dident.com, www.dident.com

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie