Op de foto van links naar rechts
Op de foto van links naar rechts Henry Krul

Kringloopcentrum schenkt 500 euro aan Stadsboerderij De Vosheuvel

23 augustus 2018 om 16:02 lokaal Deel je nieuws

“Fantastisch, hier zijn we ook al zo enorm blij mee” zegt Peter Coenen, beheerder van de Stadsboerderij, bij het aannemen  van de cheque.  “Met dit bedrag erbij kunnen we echt weer  wat!”  Ezel Tooske lijkt het daar ook volledig mee eens en droomt al van karrenvrachten verse wortels.

Waarom doet het kringloopcentrum een schenking aan de Vosheuvel?

Mieke Bleij, directeur van kringloopcentrum legt uit: “Tja, na het bericht over de zinloze aangerichte ravage eind juni wilden ook wij wat doen!  Net als het kringloopcentrum is  Stadsboerderij De Vosheuvel  een stichting  zonder winstoogmerk. Ook zij bieden veilige (leer)werkplekken aan jonge mensen die dat nodig hebben. Bovendien is het een educatieve en  ook nog eens uiterst sympathieke stadsboerderij. En iedere  Amersfoorter kan hier, al dan niet met kinderen,  gewoon zonder dure entreetickets  terecht. En dan  help je elkaar, dat spreekt voor zich.”

Direct na de ravage heeft het kringloopcentrum daarom al een wagen vol benodigde serviesgoed, bestek, een senseo-apparaat, een geluidsinstallatietje en allerhande benodigde nieuwe huisraad geschonken.En nu dan nog een mooi geldbedrag.

Op 13 juni 2018 werd Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden in de Stadsschouwburg Utrecht  tijdens het Uitblinkers gala van ROC-Midden Nederland uitgeroepen tot Leerbedrijf van het jaar 2018. Naast de waardering voor de inzet  van de medewerkers van het Kringloopcentrum en een plaquette, leverde dat ook een doorgeefcheque op. Het eerste deel van dat bedrag geeft het Kringloopcentrum nu door aan stichting de Vosheuvel.

Niet alleen voor een beter milieu en meer werkgelegenheid in Amersfoort; ook een sociaal hart: Het kringloopcentrum is een stichting met een ANBI-status (een goed doel zonder  winstoogmerk). De stichting staat voor milieu en hergebruik, én sociale werkgelegenheid. Naast het hergebruiken en recyclen  van goederen worden  van de opbrengsten zoveel mogelijk nieuwe werkplekken gecreëerd voor iedereen die dat nodig heeft.

Met het doneren van textiel en spullen helpen de inwoners van Amersfoort dus mee aan een beter milieu en lokale sociale werkgelegenheid. Het Kringloopcentrum gebruikt  al haar opbrengsten voor sociale werkgelegenheid, nieuwe leerwerkplekken  en natuurlijk  ondersteunt zij ook lokale goede doelen.

Voor meer informatie zie www.kringloopamersfoortleusden.nl  en www.devosheuvel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie