,,Ons doel is om langdurige vitaliteit te creëren, wij werken niet alleen aan  symptoombestrijding
,,Ons doel is om langdurige vitaliteit te creëren, wij werken niet alleen aan symptoombestrijding", zegt Bastian. onbekend

'ZEE in beweging' biedt meer

4 september 2019 om 17:30 Advertorial_2

AMERSFOORT In lijn met de missie, 'mensen verrijken en versterken voor een vitale toekomst', benadert ZEE in Beweging vitaliteit vanuit de fysieke gezondheid, emotionele balans en persoonlijke groei. Fysieke en mentale klachten staan vrijwel altijd in relatie tot elkaar. Dat was twee jaar geleden de reden voor Bastian Zaanen en Pascalle Schoonderwoerd om hun expertises te bundelen. Naast (psychosomatische) fysiotherapie, integratieve coaching, psychotherapie en loopbaancoaching zijn de diensten inmiddels uitgebreid met voedingsadvies, diëtetiek, hypnotherapie en yoga. Een concept dat werkt om fysieke en mentale klachten te verhelpen.

Bianca van der Linden-Snel

,,Stress of mentale overbelasting zijn vaak de onderliggende oorzaak van fysieke klachten. Nek-, rugklachten, hoofdpijn en langdurige vermoeidheid komen vaak voor bij mensen die overbelast zijn of emotioneel zijn vastgelopen. Veelal zijn dit voortekenen van overspannenheid of een burn-out. Ons doel is om langdurige vitaliteit te creëren. Door de mentale klachten te behandelen wordt de fysieke behandeling uiteindelijk effectiever. Wij werken zeker niet alleen aan de symptoombestrijding", zegt Bastian.

BEHANDELPLAN ,,Als iemand binnenkomt maken wij allereerst, samen een persoonlijk behandelplan. We kijken of de klachten een diepere oorzaak hebben en pakken die aan. Persoonlijke groei kan pas plaatsvinden als je fysiek en mentaal in balans bent. Door te werken aan grip, het doorbreken van patronen en realiseren van herstel ontstaat ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Tegelijkertijd werken we aan stressreductie, ontspanning en mindfulness. Dit jaar zijn onze diensten uitgebreid met yoga, voedingsadvies en diëtetiek om nog meer voor onze cliënten te kunnen betekenen. Het gebeurt regelmatig dat wij langdurige lichamelijke klachten toch op kunnen lossen door op meerdere fronten tegelijk te werken", zegt Pascalle. Ze vervolgt: ,,Soms zijn mensen nog niet overbelast maar voelen ze zich wel gehaast, rusteloos en slapen slecht. Het is belangrijk om te luisteren naar de signalen van je lichaam en deze niet negeren. Door op tijd aan de bel te trekken voorkom je een burn-out, fysieke klachten of neerslachtige gevoelens. Het eerste kennismakingsgesprek is altijd kosteloos. Voorkomen is beter dan genezen."

Overbelasting, hoge werkdruk of burn-out komen steeds vaker voor. De Blue Zone programma's van ZEE in Beweging zijn zakelijk programma's gericht op loonbaanontwikkeling, duurzame vitaliteit en burn-out herstel. De programma's worden begeleid door gecertificeerde coaches, therapeuten en trainers waarbij de expertise van het multidisciplinaire team wordt ingezet.

Op 3,10,17 en 24 oktober 2019 start de Mindfulness training. Inschrijving kan via de website of per mail.

a [ ZEE in beweging, Ruimtevaart 54, 3824 MX Amersfoort, www.zeeinbeweging.nl, info@zeeinbeweging.nl, 085-0607012.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie