HC Eemvallei brengt fithockey naar Amersfoort

27 september 2019 om 13:03 Hockey Deel je nieuws

Amersfoort, 27 september 2019 – Hockeyclub HC Eemvallei brengt fithockey per 2020 naar Amersfoort. Fithockey is een alternatieve hockeyvorm voor het spelen in een veteranenteam en richt zich op 50-plussers die graag buiten actief willen zijn. Na een verantwoorde warming-up wordt een wedstrijd gespeeld met een zachte bal en knots. De knots is een kunststof stick met aan het uiteinde een raakvlak van foam waarmee de bal wordt geslagen. Door het gebruik van deze veilige materialen is fithockey geschikt voor senioren met én zonder hockeyervaring. 


Sparen voor realisatie
HC Eemvallei zit op dit moment in de opstartfase voor het realiseren van fithockey. De vereniging zet Rabo ClubSupport van hoofdsponsor Rabobank in om geld te sparen voor fithockey. Het is de bedoeling met een eerste training te starten in 2020. Afhankelijk van de animo kan het aantal trainingen uitgebreid worden.

Melchert Reudink, voorzitter HC Eemvallei: ”Ik ben er trots op dat onze leden met initiatieven als Fithockey komen. We gaan voor een vereniging waar een leven lang hockey op ieder niveau gespeeld kan worden, en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, ook als ze nog geen hockey-ervaring hebben. Het aanbod van fithockey sluit daar heel goed bij aan. Dit brengt ons weer een stap dichterbij ons doel, een maatschappelijke functie binnen Amersfoort vervullen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie