Afbeelding
Google Streetview

Amersfoortse woonlocatie verhuist cliënten door gebrek aan personeel

Zorg

AMERSFOORT InteraktContour verhuist een deel van de cliënten van woonlocatie de Dodoensserre in Amersfoort zo spoedig mogelijk naar andere woonlocaties van InteraktContour. Dit is naar eigen zeggen noodzakelijk ‘omdat de kwaliteit van zorg onder druk staat door een aanhoudend gebrek aan vaste medewerkers’. Het gaat om 12 van de 25 bewoners. De cliënten, naasten en medewerkers zijn eerder deze week op de hoogte gebracht, meldt de zorgverlener in een persbericht.

Het besluit is met pijn in het hart genomen vertelt Marianne Velthuis, directeur zorg bij InteraktContour: ,,Dit is het laatste dat je wilt doen. Onze cliënten hebben hersenletsel en wonen soms al lange tijd in de Dodoensserre. Een verhuizing naar een andere plaats is dan zeer ingrijpend. We doen er alles aan om dit voor hen zo goed mogelijk te laten verlopen.”

ENIGE OPLOSSING Ondanks grote inspanningen is het de afgelopen tijd niet gelukt om voldoende nieuwe medewerkers te vinden. Marianne Velthuis legt uit dat er een neerwaartse spiraal ontstond, waardoor de kwaliteit van zorg steeds verder onder druk kwam te staan. ,,Door het dalende aantal vaste medewerkers was het steeds lastiger om nieuwe medewerkers goed in te werken. En dat leidde er weer toe dat nieuwe en bestaande medewerkers vertrokken. De enige oplossing om dit tij te keren is nu een vermindering van het aantal cliënten. Dan kunnen we de Dodoensserre op orde brengen.”

Door de kleine kern van vaste medewerkers was ook de afhankelijkheid van zzp’ers te groot. Velthuis: ,,ZZP’ers zijn essentieel als flexibele schil rond onze vaste kern van medewerkers. Maar als die kern te klein wordt, is de balans zoek en staat de continuïteit en kwaliteit van zorg voor onze cliënten onder druk. Het is dan onze plicht om in te grijpen. En dat doen we nu.”

BEGRIP Het Zilveren Kruis Zorgkantoor dat de zorg voor de cliënten inkoopt bij InteraktContour, heeft begrip voor de ingrijpende stap bij de Dodoensserre: ,,InteraktContour laat zien dat kwaliteit van zorg altijd voorop staat. Dat zij nu deze stap zetten, getuigt van moed en verantwoordelijkheidsbesef. We vertrouwen erop dat InteraktContour toewerkt naar een duurzame oplossing voor de personeelsproblemen.”

advertentie