Afbeelding
Lighthouse Productions / Dirk Verwoerd

Meander organiseert webinar voor patiënten met kanker en hun naasten

28 januari 2022 om 10:46 Zorg

AMERSFOORT Vrijdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Daarom organiseert Meander Medisch Centrum op donderdag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema van het webinar is ‘Wat kan ik zelf doen? De regie houden bij de diagnose kanker’. Artsen en medewerkers van Meander gaan in op de keuzes die patiënten zelf kunnen maken op gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en bewegen tijdens de ziekte en herstelperiode. 

Verschillende specialisten en medewerkers komen aan het woord tijdens het webinar. Oncologisch chirurg Ernst Schoenmaeckers vertelt over samen beslissen bij kanker. Internist-oncoloog Joyce van Dodewaard gaat in op ondersteunende zorg voor oncologiepatiënten. Diëtist Mirna van den Bosch vertel over voeding en kanker. En fysiotherapeut Marjolein Hiemstra bespreekt het belang van bewegen tijdens de ziekte en het herstel. 

Tijdens het webinar kunnen mensen vragen stellen via de chat. Longarts Judith Herder is de moderator en zal de vragen tijdens de uitzending behandelen. Inschrijven en het webinar volgen kan via deze website. Het webinar is na afloop terug te kijken via de site van Meander.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie