Afbeelding
Laura Zwaneveld

Honden en katten kunnen Amersfoortse ggz-cliënten ‘liefde op pootjes’ geven

10 mei 2021 om 11:55 Zorg

AMERSFOORT Honden- of kattenbaasjes die vrijwilligerswerk met hun huisdier willen doen, kunnen ‘liefde op pootjes’ geven aan ggz-cliënten bij Zon en Schild in Amersfoort. Stichting Zorgdier is voor die locatie op zoek naar viervoeters die wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer oudere cliënten.

Aspirant vrijwilligers moeten een goed gesocialiseerde hond of kat hebben. Na aanmelding volgt een selectie en een gratis cursus.

,,Wij willen zoveel mogelijk mensen toegang bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de geestelijke gezondheidszorg. De wekelijkse bezoekjes van ‘hun’ hond of kat hebben een aantoonbaar activerend en therapeutisch effect op cliënten en zijn bovendien een geweldige ervaring”, aldus de stichting.

Zorgdier werkt hiervoor samen met GGz Centraal voor een periode van twee jaar. ,,Zodat de ouderen ook echt structureel iets hebben om wekelijks naar uit te kijken in hun leven.”

Het vrijwilligerswerk heeft niet alleen voordelen voor ggz-cliënten, volgens de stichting. ,,Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie tijdens hun bezoekjes.”

Meer informatie is te vinden op www.zorgdier.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie