Hartfilmpje
Hartfilmpje Laurens van Putten

De juiste zorg, op de juiste plek

27 februari 2021 om 10:27 Zorg Deel je nieuws

Het Meander Medisch Centrum en Ksyos hebben per 1 augustus 2020 de krachten gebundeld in een samenwerking op het gebied van de cardiologische dienstverlening. Cardiologische zorg voor patienten in de regio Amersfoort is nu mogelijk op de huisartsenpraktijk - onder het wakend oog van de cardiologen van het Meander Medisch Centrum.

Holter onderzoek kan duidelijkheid geven aan patiënten met hartklachten en wordt daarom veelvuldig ingezet in de eerstelijnszorg. Een afwijkende holter uitslag kan aanleiding zijn voor aanvullende cardiale analyse. Het is, dankzij de gerealiseerde samenwerking tussen Ksyos en cardiologen van het Meander Medisch Centrum, mogelijk geworden om een eerstelijns holter onderzoek, via Ksyos, door het Meander Medisch Centrum te laten beoordelen. Bij vaststelling van een afwijkende uitkomst, danwel de behoefte aan additionele informatie, voorzien de cardiologen van het Meander Medisch Centrum de huisarts van een duidelijk behandel -of verwijs advies. 

Op deze manier kunnen onderzoeken in een relatief kort tijdsbestek worden uitgevoerd, beoordeeld en mogelijk behandeld door vertrouwde cardiologen uit de regio van de patiënt, zonder de patient hier direct voor naar het ziekenhuis te hoeven verwijzen. Het draagt bij aan eenvoud voor de patiënt, efficiëntie in de huisartsenpraktijk en verbetering van de kwaliteit van de cardiologische zorg in zijn geheel. Het grote succes wordt enkele maanden later onderschreven door het enthousiasme van regionale huisartsen, patienten en cardiologen van het Meander Medisch Centrum.

Over holter onderzoek in de eerste lijn: 
‘De juiste zorg op de juiste plek, dankzij eerstelijns holteronderzoek onder digitale begeleiding van cardiologen uit dezelfde regio.’ – Dr. Velthuis (Cardioloog).

Voor meer informatie over deze samenwerking verzoeken wij u contact op te nemen met Ksyos, afdeling cardiologie via 020 – 236 25 64 of email naar Cardiologie@ksyos.nl.

Geschreven door: Alex Saad

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie