Afbeelding
Sanquin

Sanquin wil bloeddonatie onder werktijd makkelijker maken

Zorg

AMERSFOORT Sanquin Bloedvoorziening heeft een initiatief gelanceerd waarbij werkgevers hun medewerkers tijd geven om bloed of plasma te doneren. De regio Amersfoort is een van de eerste regio’s in Nederland waar werkgevers de kans krijgen deel te nemen aan het project ‘Sanquin at Work’.

Zo worden kantoormedewerkers van PostNL sinds december met een interne wervingscampagne attent gemaakt op het belang van bloed doneren. Het bloed doneren doen zij vervolgens op een bloedbanklocatie naar eigen keuze.

TUSSENDOOR ,,Ik ben zelf al 25 jaar bloeddonor en vind het geven van bloed en plasma ontzettend belangrijk”, zegt Bob van Ierland, hr-directeur bij het postbedrijf. ,,Met het thuiswerken valt de reistijd voor ons kantoorpersoneel weg. Dat maakt het gemakkelijker om tussendoor even bloed te doneren.” 

Volgens projectleider Vera Seriese van Sanquin at Work kunnen bedrijven helemaal zelf kiezen hoe ze hun deelname aan het initiatief invullen. ,,Sommige bedrijven bieden hun medewerkers een vast aantal uur per jaar voor bloeddonatie of nemen het op in het vrijwilligersprogramma. Sanquin helpt deelnemende bedrijven met input voor een interne wervingscampagne om zoveel mogelijk medewerkers te inspireren zich als donor aan te melden.”

Sanquin is de organisatie die in Nederland verantwoordelijk is voor de bloedvoorziening. Elke 2 minuten heeft in Nederland iemand een bloedproduct nodig. Naast het afnemen, verwerken en uitgeven van bloedproducten, houdt Sanquin zich bezig met het maken van reagentia, het verrichten van onderzoek en het verzorgen van onderwijs. Meer informatie is te vinden op www.sanquin.nl/atwork

advertentie
advertentie