Afbeelding
Stichting RNA

AED erbij in Bergkwartier

Zorg

AMERSFOORT Een aantal bewoners van de Van Marnixlaan/Beetslaan in het Bergkwartier in Amersfoort heeft met elkaar het initiatief genomen om een reanimatiecursus te gaan volgen en een AED aan te schaffen. Met behulp van hartvoordebuurt.nl (een samenwerking van het Reanimatie Netwerk Amersfoort en hun leverancier Fuego BHV) is een AED met buitenkast geplaatst aan een van de woningen in de Van Marnixlaan. 

Verder is er een aantal buurtbewoners opgeleid tot burgerhulpverlener en aangemeld bij HartslagNu. Zo is op 24/7 basishulp beschikbaar bij een hartstilstand in de omgeving. Bij een 112-melding van een hartstilstand worden zij tegelijk met de hulpdiensten gealarmeerd via hartslagnu en gaan zij met de AED ter plaatse om zo snel mogelijk de reanimatie op te starten, nog voordat de hulpdiensten er zijn.

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort (RNA) heeft een financiële bijdrage geleverd voor deze AED in buitenkast (uit subsidie van de gemeente Amersfoort). ,,Is er in uw directe omgeving geen AED binnen 250m te vinden? Start dan met uw buren een hartvoordebuurt actie. Meer informatie is te vinden op www.hartvoordebuurt.nl  of mail met info@reanimatienetwerk-amersfoort.nl“, aldus het RNA.

Kijk voor de meest actuele dekking op reanimatienetwerk-amersfoort.nl/dekking

advertentie
advertentie