Afbeelding
Jeroen van der Veer

Jij, ik, wij Amersfoort: samen tegen het coronavirus

25 maart 2020 om 15:42 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT Jij, ik…wij Amersfoort. Met die boodschap heeft journalist Jeroen van der Veer woensdagochtend een video geproduceerd met daarin enkele prominenten uit onze gemeente aan het woord. ,,Ik wilde iets voor de stad betekenen en heb daarbij mijn netwerk gebruikt."

In de video spreken profscheidsrechter Dennis Higler, presentator Igmar Felicia, profvoetballer Bart Vriends, Amersfoorter van het jaar Ibrahim el Khalki, presentatrice Fien Vermeulen en rapper Ginger hun stadsgenoten toe. De video wordt afgesloten door de burgemeester. 

,,Al dagen schrijf ik –onder meer voor De Stad Amersfoort- over het coronavirus", aldus maker Jeroen van der Veer. ,,Maar ik wilde ook uit persoonlijke titel iets voor de stad betekenen. Vannacht kon ik niet slapen en kwam toen op het idee om een video te maken waarin prominenten andermaal benadrukken dat afstand nemen enorm belangrijk is."

De tekst werd door de 29-jarige om 02.30 uur geschreven en in de ochtend ging de ZZP'er ermee aan de slag. ,,Ik appte de personen in de video of ze mee konden werken en ze reageerden direct enthousiast. Ik had nog een schaduwlijstje met andere BN'ers uit Amersfoort, maar die was niet eens nodig. Binnen een half uur had ik alle beelden."

De boodschap in de video is duidelijk: houd afstand. ,,We horen het de premier zo vaak zeggen op televisie, maar voor sommigen lijkt het nog altijd een ver-van-mijn-bed-show", aldus Van der Veer. ,,Gelukkig maar, zou ik bijna willen zeggen. Maar echt, het is zo belangrijk om de richtlijnen van het RIVM op te volgen. Mijn vriendin ligt op dit moment te slapen. Zij werkt op de IC-afdeling in een ziekenhuis buiten Amersfoort en moest vannacht opnieuw overwerken. Zij, de verpleegkundigen, zijn daar met z'n allen zo hard aan het strijden en wij kunnen Nederland en dus ook Amersfoort helpen. Simpelweg door afstand van elkaar te houden. Jij, ik…wij Amersfoort."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie