Lucas Bolsius met tolk gebarentaal Merlin Dik.
Lucas Bolsius met tolk gebarentaal Merlin Dik. Printscreen videoboodschap

Bolsius doet dringend beroep op de jeugd en spreekt hen vaderlijk toe

20 maart 2020 om 16:59 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT In de eerste video met een tolk gebarentaal heeft burgemeester Lucas Bolsius benadrukt dat men in Amersfoort ook anderhalve meter afstand van elkaar moet houden. ,,Het virus doorgeven, dat gebeurt... maar het vertragen daarvan is ongelofelijk belangrijk zodat de piek zo laag mogelijk blijft en zo lang mogelijk wordt uitgesteld."

door Jeroen van der Veer

Verder wil Bolsius benadrukken dat we het coronavirus alleen kunnen verslaan als we dit met z'n allen doen. Hij vertelt in een videoboodschap het mooi te vinden hoe mensen elkaar hulp aanbieden, maar is ook kritisch. 

,,Die anderhalve meter afstand houden is ongelofelijk belangrijk om het doorgeven van het virus te vertragen", aldus de burgervader. ,,Wat we zien is dat jongeren toch bij elkaar komen. Ik doe een oproep aan de jongeren, maar ook aan hun ouders: blijf afstand van elkaar houden. Het is van belang, want als samenleving hebben we allemaal ons steentje bij te dragen. Denk dus niet 'mij overkomt het niet niet want ik ben jong', want je bent een onderdeel van het doorgeven van dat virus."

Bekijk hier de video: klik hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie