AED actie Fluitekamp, Hoogland
AED actie Fluitekamp, Hoogland Jan Kreuger

Eerste nieuwe hartvoordebuurt actie live op de Fluitekamp in Hoogland

Zorg Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is de eerste “Hartvoordebuurt” actie van het Reanimatie Netwerk Amersfoort live gegaan. De Fluitekamp in Hoogland beet de spits af.

Voorzitter Henk Pijper van het Reanimatie Netwerk: “Wij hadden natuurlijk al de BuurtAED actie. Daar zijn er meer dan 30 succesvol van afgesloten in de stad. Het voortbestaan hiervan is echter onzeker geworden. Daarom hebben we samen met onze leverancier Fuego uit Tiel een goed alternatief ontwikkeld: hartvoordebuurt.nl. Het is een crowdfundingplatform voor buurten die samen een AED willen aanschaffen. Dat is nog hard nodig in Amersfoort en Hoogland. Er zijn veel witte plekken zonder voldoende dekking. Het voordeel van deze nieuwe actie is dat men een AED van de allernieuwste generatie krijgt. Daar hangen er nu al meer dan 60 van in Amersfoort. Deze werkt ook goed samen met de apparatuur van de ambulancedienst en het ziekenhuis. Dit garandeert de snelste zorg voor een slachtoffer van een hartstilstand.”

De actie is opgezet door Fluitekamp bewoners Angeliek Noortman en Jan Kreuger. Jan Kreuger: “De dichtstbijzijnde AED is meer dan 400m weg. Dat is te ver in een noodgeval, waarbij elke minuut telt. Het is belangrijk dat er in elke wijk zo veel mogelijk AED’s zijn in een buitenkast, zodat overal een AED binnen 6 minuten ingezet kan worden.”

Het Reanimatie Netwerk Amersfoort heeft een aantrekkelijke korting geregeld en betaalt ook nog eens Eur 750 mee aan deze AED met buitenkast uit subsidie van de gemeente Amersfoort. Ook het Wit-Gele Kruis Hoogland doet in dit geval een duit in het zakje.

Voorzitter Henk Pijper: “Wij vinden het geweldig dat de Fluitekamp de eerste gebruikers zijn van ons nieuwe platform. Wij hopen dat andere wijken, waar er geen AED’s in de directe omgeving zijn, dit goede voorbeeld volgen. Kijk op de dekkingskaart op onze website www.reanimatienetwerk-amersfoort.nl/dekking waar er gaten zitten en start een eigen buurtactie op hartvoordebuurt.nl!”

Doneren voor de Fluitekamp kan hier: https://hartvoordebuurt.nl/hart-voor-de-buurt-aed-voor-de-fluitekamp-particulier/

advertentie
advertentie