Afbeelding
Pete Linforth Pixabay

Amersfoort volgt adviezen GGD en RIVM rondom coronavirus

4 maart 2020 om 15:59 Zorg Coronavirus

AMERSFOORT De gemeente Amersfoort ziet momenteel geen aanleiding om iets anders te doen dan de adviezen van de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op te volgen als het gaat om maatregelen rondom het coronavirus. Dat maakt de gemeente woensdagmiddag bekend.

Jeroen van der Veer

,,Dat betekent ook dat we onze dienstverlening op dezelfde manier voortzetten en dat evenementen en door gemeente georganiseerde bijeenkomsten gewoon doorgaan", staat te lezen in een collegebericht. 

De gemeente laat weten dat ze zich op de hoogte laten houden door het RIVM, GGD en de VRU (Veiligheidsregio Utrecht). Als de impact op de stad groter wordt, zullen zij in overleg met deze partijen bespreken wat nodig is. 

,,Voor het scenario dat een groot deel van de medewerkers ziek wordt, hebben wij een bedrijfscontinuïteitsplan dat vorig jaar nog een update heeft gehad", aldus de gemeente. ,,In dit plan staat beschreven welke taken van de gemeente prioriteit krijgen bij een gebrek aan personeel. Dit plan is niet speciaal gemaakt voor het coronavirus. Een gemeente moet zo'n plan sowieso hebben."

Iedereen die vragen heeft, kan bij de gemeente terecht met zijn of haar vraag. Om de informatievoorziening te stroomlijnen en om vooruit te denken naar mogelijke situaties die kunnen ontstaan, is een ambtelijke werkgroep opgericht. 

Alle informatie over het virus en bijbehorende adviezen zijn terug te vinden op: klik hier.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie