Met een groot feest opende Wellensiek Dierenartsen een nieuwe praktijk in Vathorst.
Met een groot feest opende Wellensiek Dierenartsen een nieuwe praktijk in Vathorst. Arnoud J Spaaij

Wellensiek Dierenartsen Vathorst feestelijk geopend

11 oktober 2023 om 07:45 Zakelijk

AMERSFOORT Met een groot feest opende Wellensiek Dierenartsen een nieuwe behandelpraktijk voor dieren in Vathorst. Er waren felicitaties van klanten en buren, een hapje en drankje en het was vooral erg gezellig. En er was nog meer reden voor feest. 

De nieuwe vestiging vervangt twee bestaande locaties in Hoevelaken en Hooglanderveen. „We zochten al een poosje naar een plek met meer mogelijkheden”, licht Richard Brok toe. Brok, vestigingsmanager van de locatie aan de Rigaweg in Vathorst, is al sinds 1994 dierenarts en een van de praktijkhouders bij Wellensiek. „De mogelijkheden van beide oude locaties zijn allemaal hier onder gebracht. En er is meer ruimte. De gebitsbehandeling heeft een eigen röntgenapparaat. Nieuw is sowieso de afdeling voor röntgenonderzoek en ook de laparoscopische behandelingen kunnen we hier nu uitvoeren. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sterilisatie van honden. Deze kijkoperaties zijn minder belastend voor dieren en kunnen in veel situaties worden ingezet.” 

UITGEBREID

Moest er eerder nog wel eens worden uitgeweken met een behandeling naar de vestiging in Nijkerk, met de bestaande en nieuwe behandelingen zijn de faciliteiten in de vestiging Vathorst flink uitgebreid. „We hebben daarnaast ook in Spakenburg een vestiging en een paardenkliniek in Bunschoten-Spakenburg. Bij Wellensiek werken twintig dierenartsen en 27 paraveterinaire en ondersteunende medewerkers.” Naast de zorg voor gezelschapsdieren biedt Wellensiek dan ook zorg aan landbouwdieren en paarden in de hele regio Amersfoort en ver daarbuiten.

HONDERD JAAR

De grote groepspraktijk begon ooit in Hooglanderveen. Veearts R.A. Wellensiek zelf bedacht in 1922 dat er behoefte was aan zorg voor dieren met als motto ‘Samen Sterk’. Het motto gebruikte de eenmanspraktijk voor een groei in 100 jaar tijd tot een vennootschap met veel kennis en disciplines voor alle dieren. De grote belangstelling afgelopen zaterdag voor de open dag in combinatie met het eeuwfeest geeft aan dat veel dieren met hun eigenaren de weg naar Wellensiek hebben gevonden. „We kennen de dieren en de mensen. We zijn persoonlijk en bieden veel zorg en service. Bijvoorbeeld de diensten en behandelingen buiten de openingstijden, die worden door ons zelf ingevuld. De klanten treffen bij ons altijd een bekend gezicht.”  

Wethouder Rutger Dijksterhuis was speciaal naar Vathorst getogen om het lintje voor de opening door te knippen. Dat deed hij samen met twee als dieren geschminkte jonge dierenvrienden. Het feest was compleet met een springkussen, poffertjes, schmink en diverse kraampjes met informatie over training en zorg voor dieren. „Zoveel belangstelling vandaag geeft wel aan dat we in Amersfoort het goed voor hebben met onze huisdieren”, haalde Dijksterhuis aan, „De felicitatie met de nieuwe locatie is daarom echt op zijn plaats.”

Wellensiek Dierenartsen
Rigaweg 23
3825 PP Amersfoort
033 257 14 03
www.wellensiek.nl 

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie