Laserbehandeling bij LICHT Dentist.
Laserbehandeling bij LICHT Dentist. Rinus van Denderen

‘De voordelen van laser tandheelkunde’

11 mei 2023 om 11:30 Zakelijk

AMERSFOORT Patiënten die bang zijn voor de tandarts kunnen met een gerust hart ademhalen. Sinds kort kunnen zij bij LICHT Dentist een laserbehandeling ondergaan voor het verwijderen van gaatjes, voor kleine chirurgische ingrepen en bij tandvlees- en wortelkanaalbehandelingen. Professor Olthof: „Laserbehandeling is het verschil tussen een bezem en een penseel.”

Laser tandheelkunde is een vrij nieuwe behandelvorm die met name in Nederland en in de Verenigde Staten een groeiende belangstelling kent. Voor het uitvoeren van een laserbehandeling is een opleiding noodzakelijk. Henriëtte Bouwman, de eigenaresse van LICHT Dentist, heeft haar bachelorsopleiding in laserbehandeling onlangs met succes afgerond.

VOORDELEN

Laserbehandeling heeft diverse voordelen, stelt Henriëtte. „Het is relatief pijnloos, omdat de impulsen van de laser zo zijn afgesteld dat de zenuw de pijn niet registreert. Gaatjes worden verwijderd zonder dat de patiënt er iets van merkt. Een weg gelaserd gaatje wordt ook gesteriliseerd, zodat er minder kans is op een ontstoken zenuw in de kies of tand. Een laser geeft geen vervelende boorgeluiden en geen trillingen, omdat er geen direct contact met de tand of kies is.

Ook andere laserbehandelingen zijn minder belastend voor de patiënt. Bij een tandvleesbehandeling met de laser zijn er geen scalpels of hechtingen nodig. Dit leidt tot minder bloedingen en faciliteert een snellere genezing. Ook zijn de slagingspercentages van laserbehandelingen hoger dan die van traditionele tandvleesbehandelingen. De laser heeft een desinfecterende en bacteriedodende werking; een groot pluspunt bij tandvlees- en wortelkanaalbehandelingen. Ook bij uiterst gevoelige tanden kan laser worden ingezet om de tanden te bleken.”   

De praktijk LICHT Dentist in Amersfoort beschikt sinds kort over Fotona lasers. Dit zijn zeer hightech laserapparaten met een breed scala aan mogelijkheden. Henriëtte: „In de praktijk werken de deskundigen nauwkeurig en steriel. De behandeling is minder ingrijpend, doordat de sterk geconcentreerde lichtbundel van de Fotona laser zich richt op een klein oppervlak. Dit zorgt voor een mooie genezing van de behandelplek.” Peter Duckers heeft onlangs de voordelen van een laserbehandeling ervaren. Hij onderging bij LICHT Dentist in Amersfoort een flap operatie. „Een ingreep bij de kaakchirurg, waarbij in het tandvlees gesneden wordt, geeft nog veel last nadat de verdoving is uitgewerkt. Bij een laserbehandeling is dat anders. In het begin voel je wel wat, maar dit verdwijnt, omdat de laser verdooft tijdens de behandeling. Opvallend was dat er geen bloeding tijdens de behandeling optrad en dat er ook geen napijn was. De laserbehandeling verkies ik daarom absoluut boven de traditionele behandeling.” Ook Betteke Brunings heeft recent naar volle tevredenheid een laserbehandeling laten doen bij praktijk LICHT Dentist. Haar voortand is geboord met een laser, zonder verdoving. Haar ervaring is positief. „Het deed geen pijn, het verliep snel en het resultaat is goed. De behandeling werd rustig en kundig uitgevoerd en ik kreeg een goede uitleg over wat er gedaan werd, wat ik kon voelen en hoe het geluid is. Een volgende keer zal ik zeker weer kiezen voor een laserbehandeling. Het is een zeer goed alternatief voor mensen met angst voor de tandarts.”   

,,Kortom, mensen kunnen zonder (tand)vrees alvast hun jaarlijkse bezoekje aan de tandarts in gaan plannen”, aldus Henriëtte Bouwman.  

LICHT Dentist
Vondellaan 10
3818 WP Amersfoort
033-4650712
receptie@lichtdentist.nl
www.Lichtdentist.nl.

Marco Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie