Ronald Buitendam, Luuk van Loon en Ben Moiolo in de winkel van Koning Bordspel.
Ronald Buitendam, Luuk van Loon en Ben Moiolo in de winkel van Koning Bordspel. Koning Bordspel
De Etalage

Zoals de Amersfoortse winkel van Koning Bordspel zijn er maar enkele in heel Nederland

22 maart 2023 om 11:00 Zakelijk

AMERSFOORT Bordspellen bekijken, zelf uitproberen, een speciaal bordspel uitzoeken of een goede speluitleg krijgen. Het kan allemaal in de winkel van Koning Bordspel. Eigenlijk is het een pretparkje en het is zeker een walhalla voor de bordspelliefhebber.

Koning Bordspel heeft een enorm grote keuze. „We hebben ongeveer tweeduizend bordspellen in huis. En eigenlijk varieert het aanbod ook nog continue”, begint Luuk van Loon. „We hebben dan ook voor iedereen wel een spel dat past en dat je leuk vindt. Er komt weleens iemand binnen”, vertelt Van Loon terwijl hij begint te lachen. „Die zegt ‘spelletjes vind ik gewoon niet leuk’, en dan leg ik uit dat er veel meer keuze is dan je denkt. Het kan natuurlijk, maar als je spellen niet leuk vindt dan heb je gewoon het juiste spel nog nooit gevonden.“

Als je spellen niet leuk vindt, dan heb je gewoon het juiste spel nog nooit gevonden

Vanaf tien, twaalf euro zijn er al spellen waar je veel plezier aan kan hebben. „Veel van zulke spellen worden vaak gekocht als cadeau”, weet Van Loon „En omdat ons aanbod zo groot is, kunnen we ook het segment erboven invullen. Het assortiment is heel breed en reikt ook tot de interactieve spellen zoals Pokémon. De prijzen van bordspellen variëren en zijn afhankelijk van veel factoren. Het ligt aan de uitvoering en zeker ook aan de manier waarop het gespeeld moet worden. Spelen kan met enkelen, een groep of, en dat is een ontwikkeling van de laatste tijd, alleen. Ja, dat kan, dan is er een bijvoorbeeld een tegenspeler in het spel ingebouwd.” 

BORDSPELCAFÉ

Van Loon ontvangt zijn klanten graag in de shop in Emiclaer in het bordspelcafé. De winkelvloer biedt ruimte aan een paar gezellige tafeltjes; alsof je thuis in de huiskamer aanschuift voor een leuk spel. „Samen met Ben Maiolo zorgen we voor een lekkere kop koffie. In de hoek hebben we onze baristabar met een eigen koffiemelange van Maiolo. Met een koffiecoupon (in De Stad Amersfoort-editie van woensdag 22 maart, red.) kun je hier je gratis kop koffie komen halen en als je wilt gelijk een spelletje doen. Voor bijzondere evenementen kunnen we een deel van de winkelvloer anders inrichten. We organiseren met enige regelmaat het bordspelcafé voor spelers die graag bij ons meespelen. Of het is mogelijk om met een paar spelers een tafel te reserveren om hier een spel goed uit te spelen. Sowieso is het mogelijk om, ook als je gewoon even hier binnenloopt, uitleg over alle spellen te krijgen of apart te gaan zitten om een demonstratie te spelen.“

Voor bijzondere evenementen kunnen we een deel van de winkelvloer anders inrichten

Uitgevers van bordspellen presenteren met enige regelmaat bij Koning Bordspel de nieuwste spellen en de uitreiking van de Nederlandse Spellenprijs keert jaarlijks terug in de winkel.

DOBBELSPELLEN

Zakenpartner Ronald Buitendam schuift ook aan bij het gesprek. Sinds augustus 2022 werken ze met Maiolo samen. Ze zijn ontzettende spelenthousiasten en hebben een enorme kennis van bordspellen. Overigens omvat het aanbod in de winkel naast bordspellen ook puzzels en dobbelspellen. „Die laatste zijn ook erg populair. Zo’n spel is leuk om kort te spelen en dat kan ook terwijl je op een verjaardag bent of een half uurtje in de kroeg staat. Ze zijn gemakkelijk te leren en hebben steeds meer leuke variaties. Qwixx is een voorbeeld, het heeft zich erg ontwikkeld en is erg populair ook bij jongeren”, zegt Van Loon. 

Zoals de winkel van Koning Bordspel zijn er maar enkele in heel Nederland

Ooit begon hij met het vertalen van bordspellen en daarmee verwierf hij steeds meer kennis. „Het is eigenlijk een soort uit de hand gelopen hobby. Maar we zagen toen we de webshop hadden toch ook dat er behoefte was aan een winkel waar je ook tussen de spellen kunt snuffelen.” 

Zoals de winkel van Koning Bordspel zijn er maar enkele in heel Nederland. Dat je er een bordspel kunt spelen, samen met anderen enthousiast kan worden over een bepaald spel of voor vrienden of familie een gezellig spel kan uitzoeken is tamelijk bijzonder. „Het is wel duidelijk dat we voorzien in een behoefte. Bordspelenthousiasten, fans kun je wel zeggen, vinden ons sowieso. We hebben meer dan genoeg voor alle leeftijden en doelgroepen.” 

Koning Bordspel, Emiclaerhof 122, 3823ER Amersfoort, tel. 033-2340340 (ook voor WhatsApp), www.koningbordspel.nl

In De Etalage
Wilt u ook uw product, dienst of onderneming voor een breed publiek in het spotlicht zetten door middel van bijlage De Etalage? Neem contact op met Michel Rodenburg (06-55706846 m.rodenburg@bdu.nl) of onze verkoopafdeling (tel. 0342-494260, verkoop.amersfoort@bdu.nl) voor al onze mogelijkheden in de nieuwsbladen de Leusder Krant, Stad Nijkerk, De Stad Amersfoort én al onze online kanalen.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie