Het plezier komt weer terug met een beter gehoor.
Het plezier komt weer terug met een beter gehoor. Cochlear Benelux
Ondernemer in beeld

‘Als een hoortoestel niet meer volstaat biedt de CI uitkomst’

25 januari 2023 om 07:15 Zakelijk

AMERSFOORT Slechthorendheid kan een grote impact hebben op het dagelijkse leven. Mensen gaan gesprekken en gezelschappen mijden. Voor sommige ernstig slechthorende mensen kan het gebruik van een hoorapparaat klinken alsof ze naar een luide, slecht afgestelde radio luisteren. Delen van wat er wordt gezegd zijn hoorbaar maar de woorden zijn niet helder.  

Als het gehoorverlies zodanig ernstig is dat zelfs de krachtigste hoorapparaten niet meer voldoende helpen om geluiden en spraak te verstaan, dan kan wellicht een cochleair implantaat, afgekort CI, een oplossing zijn. Een CI is een bewezen hulpmiddel, geschikt voor alle leeftijden, en wordt in Nederland al 35 jaar geïmplanteerd in academische ziekenhuizen. In tegenstelling tot hoortoestellen omzeilt een cochleair implantaat de beschadigde anatomie van het oor om geluiden duidelijker te maken en het spraakverstaan te verbeteren.

GROTE MEERWAARDE „De grootste meerwaarde van het CI is voor mij vooral het terugkrijgen van mijn zelfvertrouwen, zelfstandigheid en van mijn sociale leven. Ik ben inmiddels gepensioneerd en ik heb leuke hobby’s die ik nu zonder grote hoorproblemen kan doen. Dit betekent ook dat er een zware last van de schouders van mijn partner is gevallen en dat is natuurlijk erg prettig, omdat die nu ook meer tijd heeft voor zichzelf”, zegt Frank die op 73 jarige leeftijd al sinds 2013 een zeer tevreden en CI-gebruiker is. 

Meer weten over de mogelijke oplossingen als hoorapparaten niet meer volstaan? Op woensdagmiddag 15 februari is er een voorlichtingsbijeenkomst in Amersfoort. Aanmelden kan via: www.HoorMeer.nl/informatiebijeenkomsten-ci.
Neem voor vragen contact op met Rosanne van der Pas - van Esch, Cochlear Audiologie Specialist, telefoonnummer: 06 15 96 23 28, e-mail: rvanesch@cochlear.com.

Arnoud Spaaij
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie